Vezi 7 fire de răspunsuri
    • Madalina C.
      22 septembrie 2020
      2 urează frunze verzi

      Pete albe pe tulpina si frunzele palmierului

      Buna ziua,
      Am cumparat in urma cu 2 saptamani un palmier, care avea cateva frunze deja uscate, dar ni s-a spus că trebuie să ii schimbam ghiveciul si sa să ii punem niste ingrasamant.
      Deocamdata nu am apucat sa ii schimbam ghiveciul, dar am dat comanda de unul mai mare. Între timp, mi se pare ca au aparut niste pete albe pe tulpina si chiar pe frunze, pe partea din spate si nu imi dau seama care este problema sau ce ar trebui sa ii facem. Mentionez ca nu l-am mai udat de aproximativ o săptămână si pământul inca este umed.
      Ce părere aveți, ce ar trebui sa fac ca sa isi revina? Ce produse să folosesc si cat de des sa il ud?

      # 63492

      11 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 septembrie 2020

      Buna ziua, pentru a va putea ajuta in identificarea problemei, va rugam sa ne oferiti mai multe detalii despre palmier: care sunt conditiile de mediu (lumina, temperatura, umiditate)? Se observa prezenta vreunui daunator pe planta? Ghiveciul prezinta orificii pentru drenaj? De asemenea, va rugam sa atasati cateva imagini (facute de aproape) cu frunzele afectate.

      # 63497
      0 urează frunze verzi
    • Madalina C.
      22 septembrie 2020

      Buna seara,
      Multumesc pentru raspuns!
      Ca si conditii, palmierul sta in bucatarie, destul de aproape de geam, cam la maxim 80 cm – 1 metru distanta, nu direct in razele soarelui, cu o medie a temperaturii de 25 grade. La umiditate nu stiu exact ce sa va spun, ca nu avem umidificator, dar nici nu am simtit aerul prea uscat sau umed in casa.
      Din ce m-am uitat, nu pare prezent niciun dăunător, iar ghiveciul are orificii pentru deranj.
      Ce mi se pare ciudat este că în mare parte pe spatele frunzelor, sunt niste peste albe, care nu cred ca erau prezente cand l-am cumparat. Sa aiba vreo legatura cu vreun dăunător, ar trebui sa curăț frunzele cumva? Frunzele uscate, trebuie rupte?
      Mâine urmează să imi vina noul ghiveci mai mare si ar trebui sa cumpăr niște pământ și ingrasamant si ce credeti dvs ca o sa mai fie nevoie. Imi puteti recomanda niste produse?
      Cam cât de des ar trebui sa il ud si in ce conditii trebuie să stea de fel?
      Multumesc mult,

      # 63498
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 septembrie 2020

      Buna ziua,

      In cazul palmierilor, de cele mai multe ori simptomele aparute pe frunze sunt cauzate de ingrijirea necorespunzatoare a plantei. Este de retinut faptul ca palmierii trebuie udati moderat, iar substratul sa se usuce usor intre doua udari, evitand excesul de umiditate. Totodata, este important ca substratul sa fie unul usor, care sa dreneze bine apa. Pentru a le asigura umiditatea atmosferica necesara, se recomanda ca periodic frunzele sa fie pulverizate cu apa necalcaroasa.

      In acest caz, este indicat sa eliminati, pe cat posibil, partile afectate, apoi puteti efectua unu-doua tratamente la interval de 5-7 zile cu un insecticid, precum Movento (Movento 100 SC, 7.5 ml), in doza de 7,5 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare (pe partea inferioara si superioara a frunzelor, pe tulpina).

      La 3-5 zile de la aplicarea tratamentelor cu insecticid, puteti efectua un tratament preventiv cu fungicid cu spectru larg de actiune, precum Amistar (Amistar, 10 ml), in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare.

      In cazul in care doriti sa il transplantati, puteti opta pentru un substrat precum Substrat Profesional Plante Verzi, 10 litri. De asemenea, imediat dupa transplantare, puteti utiliza un stimulator de inradacinare, precum Razormin (Razormin, 250 ml), se aplica prin udare, in doza de 30 ml/10 L apa. Se pot efectua trei tratamente, la un interval de 10-14 zile.

      # 63503
      0 urează frunze verzi
    • Adelina Popp
      21 mai 2021

      Buna ziua!
      Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat!
      Am acest palmier, este udat saptamanal, pulverizez pe frunze apa o data la cateva zile (2 /3zile).
      De cateva zile au aparut aceste pete albe pe frunze, ce as putea sa ii fac?
      Multumesc !

      # 89035
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        21 mai 2021

        Buna ziua. Din imaginile atasate, palmierul pare sa fie atacat de o specie de paduchi testosi. Impotriva acestora se recomanda efectuarea tratamentelor cu insecticide precum Movento 100 SC, 7.5 ml, in doza de 7,5 ml/10 L apa sau Mospilan 20 SG, 3 g, in doza de 3 g/10 L apa. Se pot efectua 2 tratamente la un interval de 7 zile. Mai exact, daca primul tratament il efectuati cu Movento, al doilea tratament il puteti efectua cu Mospilan, la 7 zile fata de primul. Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea inferioara, cat si pe partea superioara a frunzelor, precum si pe tulpina. Dupa ce mor, acesti daunatori raman pe tulpina si pe frunze, de aceea este recomandat sa ii indepartati cu ajutorul unui burete umed.
        La 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor, este indicat sa folositi un produs pentru intretinere precum Spray Organic pentru Intarire Plante Gradina, 500 ml aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor. Pulverizarile se pot repeta o data la 7-10 zile.
        De asemenea, pe parcursul periodei de vegetatie, se recomanda administrarea unui ingrasamant care sa stimuleze cresterea vegetativa, precum Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml.
        Mai multe informatii despre ingrijirea palmierilor sunt prezentate in articolul urmator (Palmieri, informatii si sfaturi de ingrijire).

        # 89039
        1 urează frunze verzi
        • Adelina Popp
          21 mai 2021

          Multumesc frumos !

          # 89061
          1 urează frunze verzi
    • Georgiana Mihuta
      24 septembrie 2022

      Buna ziua! Am un palmier curmal pitic de aproape un an. Initial a aratat foarte bine. De 2 luni frunzele sunt uscate la capete ( inclusiv cele noi ) si de curand am observat aparitia acestor puncte albe pe frunze si pe tulpina ( pe bonturile frunzelor taiate ). Ghiveciul este gaurit,are pamant cumparat din comert „pamant pt palmieri”. Va rog sa-mi spuneti ce sa fac, cu ce sa il tratez. Multumesc!

      # 142466
      0 urează frunze verzi
    • Georgiana Mihuta
      26 septembrie 2022

      Buna ziua! Multumesc pt raspuns! Va rog sa-mi spuneti la ce interval sa administrez tratamentul, respectiv Mospilan 20 SG, 3 g si Movento 100 SC, 7.5 ml.

      # 142629
      1 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        26 septembrie 2022

        Se pot efectua 2 tratamente la un interval de 7 zile. Mai exact, daca primul tratament il efectuati cu Movento 100 SC, 7.5 ml (in doza de 7,5 ml/10 L apa) al doilea tratament il puteti efectua cu Mospilan 20 SG, 3 g (in doza de 3 g/10 L apa), la 7 zile fata de primul. Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea inferioara, cat si pe partea superioara a frunzelor, precum si pe tulpina.

        # 142644
        0 urează frunze verzi
    • Georgiana Mihuta
      26 septembrie 2022

      Multumesc frumos! Am facut comamda, astept produsele sa incep tratamentul. O zi buna!

      # 142647
      0 urează frunze verzi
Vezi 7 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Palmieri

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi