pete albe pe frunze

Acest subiect conține 2 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Andreea-Luciana 24 septembrie 2018 la 8:32 am.

 • Autor
  Mesaje
 • 2 Răspunsuri
 • #20001 Răspuns
  Andreea-Luciana

  Buna ziua. Locuiesc intr-un apartament, insa am crescut la curte si imi lipsesc plantele. Am cultivat din seminte cu multa dragoste plantutele pe care le am, insa se tot imbolnavesc. Presupun ca de vina este copacul alaturat balconului, deci am doua intrebari. Cum pot sa scap plantutele mele de bala si cum fac cu copacul, ca sa nu reapara boala. Pana acum am incercat apa cu bicarbonat, taiatul frunzelor bolnave, si Perfect Plant (Deltamethrin, Myclobutanil – care mentionez ca a “ars” plantutele). Multumesc anticipat!

 • #20016 Răspuns
  Tom Botanistul

  Buna ziua, nu este fainare, insectele sunt de vina, cel mai probabil tigararul platanului si da, arborele din vecinatatea balconului poate fi “sursa”. Asa cum ati facut si pana acum, inlaturati frunzele bolnave si faceti 2-3 tratamente la interval de 7-10 zile cu Eforia 45 ZC 15 ml / 15 lapa (https://www.botanistii.ro/syngenta-insecticid-agro-eforia-45-zc-15-ml.html ) sau Actara 1, 5 g / 7 l apa (https://www.botanistii.ro/syngenta-actara-25-wg.html). Incepeti cu Eforia, are actiune si de contact (omoara insectele la contactul cu acestea) si sitemica ((patrunde in planta)) si alternati eventual cu Actara, care este doar sistemic. Pulverizati solutia proaspat pregatita (diluati doar cat aveti nevoie pt un tratament) cat mai fin pe planta, atat pe partea inferioara a frunzelor, cat si pe partea superioara. Nu faceti tratamentul la mijlocul zilei, picaturile de apa de pe frunze actioneaza ca o lupa si pot arde frunzele si respectati volumul de apa recomandat., Pentru arborii din spatiul verde public, responsabili sunt cei de la administratia locala, puteti eventual sa solicitati efectuarea de tratamente fitosanitare in perioada de vegetatie. Dvs. puteti doar sa va protejati periodic plantele de pe balcon, facand tratamente preventive/curative cu insecticidele recomandate.

 • #20200 Răspuns
  Andreea-Luciana

  Imi iubesc plantutele si nu mai stiam ce sa fac sa le mearga bine. Voi face aceasta cerere pentru 2019 la Administratia locala, pentru ca anul acesta chiar a fost o problema cu stropitul din cauza ploilor (din ce stiu eu).
  Multumesc din suflet!


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">