Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Ana Maier
   23 iunie 2020

   pata maro pe frunza – sansevieria

   Pe planta a aparut aceasta pata recent dupa ce am udat-o. In general nu ud des planta, o data la cateva saptamani.

   #68332

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   23 iunie 2020

   Buna ziua, va rugam sa ne precizati daca ati identificat daunatori sau simptome ale prezentei acestora pe planta/in substrat. Ce fel de substrat ati folosit? Unde este amplasata? De asemenea, in cazul administrarii unui ingrasamant/tratament, va rugam sa ne mentionati exact ce produse ati folosit, concentratia si intervalul aplicarilor.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

pata maro pe frunza - sansevieria Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Sansevieria

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Anda
  17 septembrie 2021
  sansevieria – tratament paduchi testosi Comunitatea Botanistiisansevieria – tratament paduchi testosi Comunitatea Botanistiisansevieria – tratament paduchi testosi Comunitatea Botanistiisansevieria – tratament paduchi testosi Comunitatea Botanistii
  Buna ziua! Am aceasta Sansevieria de aproximativ 6 luni. De ceva vreme am observat ca incep sa i se ingalbeneasca cate 2-3 frunze, direct din radacina. Dupa ce m-am lamurit ca nu e nici de la frecventa udarilor, nici de la locul in care e amplasata, m-am linistit, crezand ca e o regenerare normala a plantei. Pana azi, cand am observat dezastrul acesta. Ce sunt, cu ce tratez? :( Multumesc!
  0
  1
  Trimite
  Cristina
  14 septembrie 2021
  sansevieria – frunzele au devenit umede si galbene Comunitatea Botanistiisansevieria – frunzele au devenit umede si galbene Comunitatea Botanistii
  Detin aceasta planta de 2 ani,timp in care frunzele s-au mai rarit de cand am primit-o. O ud o data la o saptamana-maxim 2,insa de aproximativ o saptamana am observat ca frunzele s-au modificat,devenind galbene si umede.Nu am aplicat fertilizant,nu am schimbat solul.Am aplicat putina scortisoara la baza. Imi doresc tare mult sa isi revina,tin foarte mult la aceasta planta. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi. Multumesc anticipat!
  0
  2
  Trimite
  Constantin
  2 iulie 2021
  Sansevieria – atac de paduchi testosi Comunitatea BotanistiiSansevieria – atac de paduchi testosi Comunitatea BotanistiiSansevieria – atac de paduchi testosi Comunitatea Botanistii
  A aparut pe sansevieria un fel de scale care tot creste pe suprafata frunzelor. Nu se misca la atingere dar pare sa se raspandeasca cumva pe frunze. Ce e si ce recomandati pentru eliminare?
  0
  1
  Trimite
  Claudia Pop
  7 octombrie 2020
  Pete maro Sansevieria Comunitatea BotanistiiPete maro Sansevieria Comunitatea BotanistiiPete maro Sansevieria Comunitatea BotanistiiPete maro Sansevieria Comunitatea Botanistii
  Frunzele Sansevieriei au inceput sa se pateze si sa se îngălbenească. Radacinile par sanatoase, insa boala a continuat sa avanseze. Am divizat ai am indepartat frunzele mature îngălbenite, insa in centru unde apar cele noi sunt f patate. Ce pot face?
  0
  1
  Trimite
  Georgiana
  22 septembrie 2020
  Musculite pe pamant – sansevieria Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, Am o plantuta cumparata la inceputul lunii martie, din Auchan. Scria pe ea ca e Sansevieria. Dupa scurt timp i-am schimbat ghiveciul si am transplantat-o intr-un ghiveci de ceramica cu o combinatie de pamant de flori universal si pamant pt cactusi. Am udat-o doar 1 sg data. Prima data am aplasat-o pe un pervaz insa mi-a fost frica sa nu o arda soarele si atunci am mutat-o in bucatarie pe blat, intr-o zona luminoasa. Iar azi dimineata tot ghiveciul ei si blatul erau pline de ceva musculite care misunau. Ati putea sa ma ajutati cu un sfat si sa imi spuneti ce fel de daunatori sunt si cum as putea sa i previn? De asemenea m-ar ajuta mult sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez acum pt a scapa de ei. Inafara de insecticide, ar functiona spalarea radacinilor cu apa si sapun? Sau ce ar trebui sa fac? Multumesc.
  0
  1
  Trimite