Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Bogdan
      17 mai 2023
      2 urează frunze verzi

      Par Williams rosu an IV – cateva frunze arse pe margine

      Buna ziua,
      Parul nostru, plantat acum doi ani prezinta de cateva zile unele frunze cu marginile ca si cum ar fi arse. Atasez mai multe fotografii relevante. Parul sta toata ziua in soare si este udat saptamanal, atunci cand nu ploua foarte mult, asa cum s-a intamplat in ultimele 2 luni. A fost stropit in primavara cu amestec de zeama bordeleza si ulei horticol. A crescut chiar foarte bine pana acum, anul acesta, fara sa dea semne de boala.
      Precizez deasemenea ca a avut rapan anul trecut, moment in care a fost tratat cu zeama bordeleza asa cum ne-ati recomandat.
      Sa fie oare semne tot de rapan sau avem o alta problema acum? Daca ati putea va rog sa ne recomandati ceva bio in acest caz, care sa rezolva problema actuala.
      Multumesc!
      Bogdan

      # 166523

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      18 mai 2023

      Buna ziua. Din fotografiile atasate, este dificil de identificat ce anume a provocat aparitia simptomelor respective, putand fi vorba despre o afectiune intr-un stadiu incipient (posibil foc bacterian; rapan – unele frunze din fundal prezinta mici pete negricioase, asemanatoare celor provocate de aceasta afectiune), ori un stres fiziologic cauzat de diversi factori de mediu. In acest caz, pentru siguranta, este recomandat sa indepartati frunzele afectate, apoi sa efectuati un tratament cu Bouillie Bordelaise WDG, Zeama Bordeleza, 50 g. Acest fungicid are in spectrul lui de control atat focul bacterian, cat si rapanul.
      In cazul acestor afectiuni sunt importante tratamentele preventive, efectuate inca de la pornirea invegetatie, cu un fungicid biologic precum Airone SC, 1 litru, care are rolul de a proteja frunzele tinere.
      In plus, pentru a oferi pomilor nutrientii necesari cresterii si dezvoltarii, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant organic, cu eliberare lenta, precum: Manna Bio Orgalong, 5 kg.

      # 166703
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Par

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi