• Acest subiect are 2 răspunsuri, 1 voce și a fost actualizat ultima dată 30 mai 2023 la 11:25 de Gabriel Andrei.
Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Dragos Costachescu
   26 mai 2023
   8 urează frunze verzi

   Par williams plantat recent – frunze innegrite

   Par williams, plantat in urma cu 3 luni. Foarte multe frunze innegrite, unele uscate cu totul. Sunt si f multe furnici prin el.

   #168271

   2 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   29 mai 2023

   Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu recomandari, va rugam sa ne oferiti detalii in ceea ce priveste locul plantarii, conditiile de mediu din zona respectiva (temperaturi, lumina, sol, precipitatii), la ce intervale de timp si prin ce metoda realizati udarea, ce cantitate de apa administrati la o udare, daca ati aplicat ingrasaminte, daca ati efectuat tratamente fitosanitare, precum si alte informatii care pot fi relevante in acest caz. De asemenea, va rugam sa verificati cu atentie si sa mentionati daca observati prezenta unor daunatori (inclusiv larve, depuneri de oua, substante lipicioase si/sau transparent, fire foarte fine de matase sau altele) sau alte depuneri, excrescente, deformatii. In plus, va rugam sa atasati mai multe fotografii cu parul in ansamblu, precum si cu focalizare pe simptomele neobisnuite observate.

   #168651
   0 urează frunze verzi
   • Gabriel Andrei
    30 mai 2023

    Bună ziua. Cel mai probabil este vorba despre afide, dovadă numărul mare de furnici. Am întâlnit fix aceleași „simptome” și la un păr Curé. Inițial m-am speriat că-i foc bacterian însă la o privire mai atentă s-a dovedit că-s doar afide. Din observațiile mele, unele soiuri de păr, cu precădere pomii tineri, la atac de afide au tendința să înnegrească porțiunile atacate (cu precădere lăstarii sau frunzele tinere).

    #168800
    1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Pomi fructiferi
Par

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi