Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Andrei
   3 iulie 2022
   1 urează frunze verzi

   par cu frunze curbate si negre

   Bună ziua,
   Vă rog să mă ajutați cu un sfat legat de problemele apărute la un par plantat in toamna anului trecut. Cu un an înainte am avut plantat, in același loc, tot un par care in primul an s-a uscat, probabil din aceeași cauza. Am atașat 2 poze cu parul de acum și ultima cu cel care s-a uscat. In poza se pot vedea frunzele curbate și ceva pete negre pe unele frunze. Am aplicat o stropire cu Aliette 80 WG și Alcupral 50 PU, tratament aplicat și parului de anul trecut la care probabil am intervenit prea târziu. Același tratament l-am aplicat acum și la un gutui de lângă acest par care nu prezintă simptome dar și la un mare care are și frunze curbate.
   Menționez ca pomul a fost udat constant, a avut o dezvoltare relativ buna, am tăiat din crenguțe in primăvara pentru a stimula creșterea, este situat in județul Ilfov, din câte am observat nu sunt prezent dăunători, are lumina toată ziua, temperaturile au fost cam ridicate in ultima perioada, in jur de 33 grade, vântul nu a bătut semnificativ in ultima perioada, am observat și orificii pe unele frunze, se pot vedea și in poze, nu am administrat niciun îngrășământ.
   Mulțumesc!

   #133486

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   5 iulie 2022

   Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre par: cand ati aplicat tratamentele respective, in ce mod si in ce moment al zilei? Cand au debutat simptomele, mai exact? Cat de des il udati si ce cantitate (aproximativ) de apa utilizati la o udare? Ati administrat ingrasaminte? Se observa prezenta vreunui daunator pe par (verificati cu atentie)?
   In plus, va rugam sa atasati mai multe fotografii cu simptomele de pe frunze (dar si cu partea inferioara a frunzelor afectate).

   #133841
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Pomi fructiferi
Par

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi