Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Raluca
      16 noiembrie 2016
      16 urează frunze verzi

      Panze de paianjen pe frunzele lamaiului

      Buna seara,

      Avem un lamai caruia i au cazut foarte multe frunze. Este plasat langa fereastra si calorifer, la o temperatuda medie de 22 grade, udat saptamanal. La baza frunzelor au aparut niste panze ca de paianjen care au in interior niste ganganii. Cred ca este infestat de daunatori. Ce ne recomamdati? Atasez poze

      # 65333

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      16 noiembrie 2016

      In primul rand, pe timp de iarna, lamaiul se pozitioneaza in spatii unde beneficiaza de lumina indirecta, fara razele directe ale soarelui.
      Caldura generata de calorifer nu trebuie sa ajunga la lamai.
      Incepand cu lunile octombrie-noiembrie, ingrasamantul lichid se administreaza la un interval minim de 30 de zile, deoarece lamaiul intra in repaus vegetativ. In acesta perioada, toate functiile acestuia sunt incetinite, inclusiv asimilarea ingrasamintelor.
      In al doilea rand, din imaginile trimise, se observa ca pomul prezinta un atac destul de masiv al acarienilor. Acestia sunt paianjeni minusculi care inteapa frunzele plantelor pentru extragerea sevei.
      Pentru combaterea acestora este indicat sa se efectueze tratamente cu acaricide cum ar fi Nissorun (Nissorun 10 WP, 5 g), 5 grame diluate in 8 l de apa, iar dupa o perioada de 7 zile de repeta cu Milbeknock (Milbeknock EC, 7.5 ml), 7,5 ml diluati in 8 l de apa.
      Solutia de pulverizeaza pe lamai, practic se va imbaia. Se insista in zonele cu panze create, pentru ca solutia sa intre in contact cu daunatorii. Tratamentul se repeta la interval de 7 zile.

      # 65337
      2 urează frunze verzi
      • stefania
        17 octombrie 2023

        Nu va suparati am si eu o intrebare. Ma aflu in aceeasi situatie cu madarinul meu. Am cumparat cele doua solutii propuse. Le-am pregatit dupa cum ati specificat. Nu inteleg cat anume din cei 8 litri de apa ar trebui sa folosesc?

        # 189251
        0 urează frunze verzi
        • Tom BotanistulSPECIALIST
          18 octombrie 2023

          Buna ziua, nu se poate preciza exact cantitatea de solutie necesara pentru o singura planta, intrucat poate sa difere in functie de talia plantei si metoda de aplicare. Este important ca planta sa fie pulverizata fin pe intreaga suprafata, atat pe partea superioara a frunzelor cat si pe partea inferioara, inclusiv pe tulpina. De asemenea, solutia preparata nu are valabilitate mai mare de 24 de ore, astfel ca, solutia ramasa de la mandarin o puteti utiliza si pentru restul plantelor din incinta (daca este cazul).

          # 189266
          0 urează frunze verzi
      • Vero
        26 ianuarie 2024

        Deci: Nissorun 10 WP, 5 g apoi la 7 zile Milbeknock EC, 7.5 ml, apoi la 7 zile iar Nissorun 10 WP, 5 g și la încă 7 iar Milbeknock EC, 7.5 ml. Am înțeles corect?

        # 203963
        0 urează frunze verzi
        • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
          29 ianuarie 2024

          Buna ziua. In cazul in care va confruntati cu un atac masiv de acarieni, se recomanda efectuarea tratamentelor in ordinea in care ati mentionat. In cazul in care atacul este moderat, este posibil ca doua tratamente sa fie suficiente pentru combaterea acarienilor (Nissorun 10 WP, 5 g, apoi la 7 zile Milbeknock EC, 7.5 ml), repetarea tratamentelor fiind recomandata numai in cazul in care daunatorii inca sunt prezenti pe planta.

          # 204055
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi