Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Anda
   10 mai 2021

   panza fina Alocasia si paduche lanos pe alte plante

   Buna ziua,

   Am observat ca frunzele Alocasiei mele incep sa se ingalbeneasca, iar la o analiza mai atenta, pe spatele frunzelor are ca o panza f fina, alba, e ca o reta ff fina, iar pe partea superioara a frunzelor pare ca un praf. Ma puteti sfatui ce sa cumpar, va rog, pentru a o salva? Atasez poze cu Alocasia.

   De asemenea, celelate plante au suferit din cauza paduchelui lanos (cred) – erau niste insecte mici, care faceau conglomerate de puf alb pe plante, mai ales la imbinarea ramurilor, la noduri etc., pe care l-am combatut cu Mospilan dizolvat in apa, dar reapar. Am inteles ca ar exista un fixator care ajuta Mospilanul sa isi faca mai bine treaba?
   Ma puteti ajuta cu cele doua probleme, va rog? Ce produse sa comand?

   Multumesc!

   #87782

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   10 mai 2021

   Buna ziua. 1. Alocasia prezinta un atac de acarieni. Pentru combaterea acestora se recomanda efectuarea tratamentelor cu: Floramite 240 SC, 5 ml, 5 ml/10 L apa sau Vertimec 1.8 EC, 10 ml, in doza de 5 ml/ 10 l apa. Primul tratament se efectueaza cu Floramite si dupa 7-10 zile se aplica Vertimec. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta.
   2. Impotriva paduchilor lanosi, este indicat sa efectuati tratamente cu insecticide precum Mavrik 2 F, 5 ml , in doza de 5 ml/10 L apa sau Movento 100 SC, 7.5 ml, se dilueaza 7,5 ml/10 L apa, aplicate prin pulverizare foliara. Se pot efectua 2 tratamente la interval de 7 zile intre ele, insa este indicata si alternarea produselor. De exemplu, daca primul tratament il efectuati cu Mavrik, urmatorul tratament il puteti efectua cu Movento, la 7 zile fata de primul.
   In ambele cazuri, pentru a spori eficacitatea insecticidului, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, 2 ml in 10 L apa.
   La 7-10 zile de la incheierea tratamentelor, este indicat sa folositi un produs pentru intretinere, precum Spray Organic pentru Intarire Plante Gradina, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor. In cazul speciilor decorative cu flori, nu se va pulveriza ingrasamantul pe boboci sau flori. Totodata, plantele care au fost pulverizate, nu trebuie expuse la lumina directa a soarelui.
   De asemenea, pentru a stimula cresterea vegetativa, puteti avea in vedere administrarea periodica, a unui ingrasamant special destinat plantelor de interior: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

panza fina Alocasia si paduche lanos pe alte plante Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Alocasia

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Andreea serpe
  26 noiembrie 2021
  alocasia polly cu pete mici si albe pe frunze Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, plantei au inceput sa i se ingalbeneasca rand pe rand frunzele si am descoperit niste pete mici albe pe frunze, sigur su t daunatori. Ce produs ar trebui sa o folosesc sa o salvez? Multumesc.
  0
  1
  Trimite
  MARIA NICHIFOREASAauto
  19 octombrie 2021
  Alocasia – formatiuni albe si panze pe frunze Comunitatea BotanistiiAlocasia – formatiuni albe si panze pe frunze Comunitatea BotanistiiAlocasia – formatiuni albe si panze pe frunze Comunitatea BotanistiiAlocasia – formatiuni albe si panze pe frunze Comunitatea Botanistii
  Buna ziua. Planta mea prezinta niste mici oua albe si in jurul lor CA o panza de paianjen. I s au uscat deja majoritatea frunzelor. Apar altele noi dar aceeasi problema. Ce as Putea face sa o ajut sa se faca bike?
  0
  1
  Trimite
  Ursu Lorena-Anda
  15 octombrie 2021
  Alocasia Stingray – frunze cu vascozitati Comunitatea BotanistiiAlocasia Stingray – frunze cu vascozitati Comunitatea BotanistiiAlocasia Stingray – frunze cu vascozitati Comunitatea BotanistiiAlocasia Stingray – frunze cu vascozitati Comunitatea Botanistii
  Buna ziua! Recent am taiat 2 frunze la Alocasia Stingray care incepusera sa se ingalbeneasca, fara sa stiu atunci motivul ingalbenirii. Am observat dupa ca pe frunzele inca ok e un lichid vascos. Trandafirul japonez a inceput sa se ingalbeneasca si el. Am inceput sa observ ca vascozitati am pe mai multe. Fara sa le dau importanta la inceput, acum am observat ca am si 2-3 musculite prin camera. Presupun ca am nevoie de un insecticid potrivit pentru mai multe plante (ferigi, alocasii, colocasii, philodendroni, syngonium, ficus etc.) si eventual pentru mai multi daunatori daca e nevoie. Imi puteti recomanda un produs anume? E ok daca le spal cu apa calduta si folosesc acelasi buretel la toate sau risc sa transmit boala si la cele sanatoase? Vascozitatea la prima vedere pare de neinduplecat cu apa rece. Personal cred ca de la trandafirul japonez a plecat problema. Multumesc anticipat!
  0
  6
  Trimite
  Andreea Lupșan
  1 septembrie 2021
  Ce problema are alocasia? Comunitatea Botanistii
  Bună ziua. Alocasia mea a început sa arate asa. E în lumina indirecta și o ud doar când solul e uscat. Îmi puteți spune ce as putea sa fac, va rog. Mulțumesc!
  0
  1
  Trimite
  Anghel Maria
  27 august 2021
  Alocasia afectata in timpul transportului Comunitatea Botanistii
  Bună ziua! Am cumpărat aceasta floare de la o doamna , dansa mia trimis-o prin posta romana , dar nu cu expediere rapida ci în 4 5 zile lucrătoare, are rădăcină, dar a ajuns în aces hal mai poate fii salvata ? Sa o tai? Ce sa ii fac , mulțumesc mult !
  0
  1
  Trimite