Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Adria
   19 martie 2023
   3 urează frunze verzi

   Panselute cu pete albe pe flori

   Buna ziua!
   Acum cateva saptamani am cumparat panselute pe care le-am replantat si aproximativ dupa o saptamana au aparut pete pe flori de parca ar fi date cu var.
   Acum cateva zile am fost la acelasi magazin de unde le-am cumparat si am observat ca tot lotul de panselute are aceiasi afectiune ca ale mele.Va atasez o poza pentru a intelege mai bine cum arata florile si v-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati spune care este cauza.
   Va multumesc anticipat!

   #157451

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   20 martie 2023

   Buna ziua. Doar din fotografii, este dificil de identificat o cauza exacta a petelor respective. Acestea pot fi cauzate de conditiile de mediu, de atacul unor daunatori (precum tripsii), ori pot fi o caracteristica a speciei.
   In acest caz, pentru asiguranta, puteti avea in vedere efectuarea unui tratament cu un insecticid cu spectru larg de actiune, precum: Faster 10 CE, 2 ml, aplicat in doza de 2 ml/7 L apa, prin pulverizare uniforma pe plante.
   Ulterior, pe parcursul sezonului de vegetatie, se recomanda administrarea unui ingrasamant special pentru plante cu flori, precum: Ingrasamant organic flori Hauert, 800 g sau Ingrasamant Organic Inflorire Blütenpracht, 350 ml, aplicat conform recomandarilor de pe eticheta (prezente si in pagina produsului).
   Mai multe informatii despre ingrijirea acestor specii se regasesc in articolul nostru: Panselute, informatii si sfaturi de ingrijire.

   #157648
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

panselute-informatii-sfaturi-de-ingrijire
Decorative de exterior
Panselute

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi