Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Mihai
      27 iunie 2022
      1 urează frunze verzi

      Pământ crapat

      Bună ziua, am plantat acum 50 de zile photinia, si cupresus arizonica pe conturul grădinii în idee de a forma un gard viu iar în interior gazon. Am. Observat ca pământul in interior a crăpat f rau formându se crapaturi de 20 30 cm, iar dacă torn apa acolo se scurge imediat și în cantități f mari. La photinii și la cupresus de observa o delimitare a rădăcinilor din crăpături și acolo s au format niște gauri mari. Puteți sa îmi recomandați ceva? Sa pun un alt strat de pământ pe deasupra, este de proasta calitate pământul? Ma gândesc sa nu fie afectați copacii gazonul îl pot replanta mai usor Menționez ca acest pământ a fost adus de dezvoltator și pus peste solul inițial în montentul în care a format gradina acum 2 luni, un strat de aproximativ 50 cm. Mulțumesc

      # 132754

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      30 iunie 2022

      Buna ziua. Conform fotografiilor atasate si a descrierii oferite, cel mai probabil crapaturile respective apar din cauza tipului de sol si texturii acestuia. De asemenea, aparitia acestora este influentata si de expunerea solului la temperaturi ridicate, conditii de seceta si arsita, radiatii solare, etc. De moment, pentru diminuarea acestor crapaturi ce apar in zona arbustilor si a coniferelor solul trebuie mentinut reavan (nu umed) si afanat (sapat periodic), prin aceasta lucrare solul va fi aerisit, fiind redusa si compactarea solului. In plus, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant cu efect de imbunatatire a calitatii solului, stimulare a inradacinarii si crestere a rezistentei arbustilor si coniferelor fata de factorii de stres, precum: Recharge, 250 g, aplicat conform instructiunilor de pe eticheta produsului.
      Cu privire la gazon, avand in vedere ca nu se pot aplica masurile prezentate si in cazul arbustilor, de moment se recomanda efectuarea lucrarilor specifice de intretinere a gazonului, cum ar fi irigarea, tunderea, fertilizarea, completarea golurilor, etc. Prin irigare se asigura necesarul optim de apa al gazonului si are un rol important in mentinerea vigurozitatii acestuia. Tunderea gazonului este o operatiune importanta avand ca scop pastrarea aspectului estetic, imbuntatirea sanatatii acestuia (favorizeaza circulatia aerului de la suprafata solului) si mentinerea buruienilor sub control. Pentru a stimula cresterea si dezvoltarea sanatoasa a gazonului, respectiv mentinerea coloritului intens, se recomanda fertilizarea echilibrata, administrand ingrasaminte specifice eliberare lenta, precum: Manna Ingrasamant Premium pentru Gazon, 2 kg sau Ingrasamant gazon vara Hauert, 2.5 kg, administrate conform indicatiilor de pe eticheta. De asemenea, pentru reinsamantarea gazonului in zonele ce prezinta goluri, este indicata utilizarea unui amestec special de seminte pentru regenerare, precum: Seminte Gazon Insamantare Rapida, 1 kg. In continuare, mai multe informatii complete sunt descrise in articolul nostru: Gazon - lucrari de intretinere.

      # 133130
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Gazon – peluze

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi