- Acest subiect are 3 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată 10 iunie 2024 la 09:59 de
Tom Botanistul.
-
-
Anna10 martie 20245 urează frunze verzi
Palmieri, Areca – puncte mici albe si insecte mici rosii
Am o problema la palmierul Areca, care reapare cam de 2 ori pe an si anume, observ puncte mici albe ca un praf, si unele insecte mici rosii care se misca. Palmierului i se usuca varfurile iar frunzele au pete decolorate, unele frunze au decolorari punctiforme. Unele frunze se curbeaza.
Palmierului i apar constant frunze noi, il ud cam o data pe saptamana in aceasta perioada, este amplasat langa o fereastra pe sud-est si are lumina constanta toata ziua. Pulverizez si frunzele cu apa de la robinet (pe care o las sa stea o saptamana inainte sa o folosesc).
Ingrasamant nu folosesc inca, dar de regula incep fertilizarea din aprilie pana in octombrie cu un ingrasamant special pt palmieri.
Ma gandesc ca umiditatea atmosferica a fost scazuta, si am observat ca acesti daunatori reapar – nu stiu daca acesta este motivul. Am mai apelat la dvs in trecut, insa nu stiu ce sa fac ca sa previn aparitia acestor daunatori si ca sa tratez problema.
Multumesc.Attachments:
- ‹›0
-
Tom BotanistulSPECIALIST
Tom Botanistul
Specialist
Cei care știu din experiență
Specialiștii noștri răspund întrebărilor, oferă soluții și te îndrumă către produsele potrivite.
Vrei să știi mai multe despre rolurile speciale ale membrilor comunității?
AFLĂ MAI MULTE11 martie 2024Buna ziua! Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa atasati mai multe fotografii clare, focalizate cu insectele mici si rosii pe care le puteti observa, dar si cu frunzele depreciate. De asemenea, va rugam sa ne specificati daca puteti observa panze fine sau depunderi albe care prin strivire devin rosiatice.
-
Anna8 iunie 2024
Buna ziua, revin cu un video in care se vad daunatorii: sunt minusculi, cu ochiul liber se vad doar ca niste puncte rosii sau alburii-rosii, pe filmare cu zoom mare se vede mai clar cum arata. Nu reusesc sa scap de ei, reapar constant si simptomele plantei sunt decolorarea frunzelor – parca isi pierde verdele, devine galbena, si uscarea varfurilor..
Attachments:
-
Tom BotanistulSPECIALIST
Tom Botanistul
Specialist
Cei care știu din experiență
Specialiștii noștri răspund întrebărilor, oferă soluții și te îndrumă către produsele potrivite.
Vrei să știi mai multe despre rolurile speciale ale membrilor comunității?
AFLĂ MAI MULTE10 iunie 2024Din materialul video atasat, palmierul pare ca se confrunta cu un atac de acarieni (Acarienii la plantele ornamentale - identificare si combatere). Impotriva acestora se recomanda efectuarea a 2 tratamente la un interval de 7-10 zile cu un acaricid precum Nissorun 10 WP, 5 g. Pentru a spori eficacitatea insecticidului, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Silwet Top, 3 ml, in doza de 1 ml/10 L. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea inferioara si superioara a frunzelor, cat si pe tulpina. Este indicat sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Tratamentele se pot aplica si in cazul celorlalte plante din incinta (daca este cazul).
La 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor, este indicat sa folositi un produs pentru intretinere precum Contra X, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor.
Pe parcursul perioadei de vegetatie, puteti avea in vedere administrarea, prin udare, a unui ingrasamant special destinat plantelor de interior, care sa stimuleze cresterea vegetativa, precum Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml, aplicat conform informatiilor din descrierea sa.
Pentru o dezvoltare corespunzatoare a plantei, este indicat sa respectati cerintele de mediu si ingrijire specifice. Mai multe informatii puteti regasi in articolul nostru (Palmieri, informatii si sfaturi de ingrijire).-
Acest răspuns a fost modificat acum 4 luni, 2 săptămâni de către
Tom Botanistul.
-
Acest răspuns a fost modificat acum 3 luni de către
Tom Botanistul.
Articole recomandateAcarienii la plantele ornamentale - identificare si combatereIdentificare, tratamente pentru a combate acarienii la plantele ornamentale, cu insecticide omologate, de la Botanistii.Palmieri, informatii si sfaturi de ingrijirePalmieri, informatii despre conditiile de mediu si lucrarile de ingrijire, inmultire, transplantare, fertilizare, de la Botanistii.AutorMesajeVezi 1 fir de răspunsuriA fost de ajutor această discuție?
1 persoană consideră această discuție ajutătoare
✖Ajută-ne să îmbunătățim această paginăNe pare rău că nu ai găsit răspunsul pe care îl căutai. Spune-ne ce consideri că putem îmbunătăți.
Părerea ta ALTĂDATĂ
N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.Te ținem la curent
Te-am trecut pe listă!
Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou? În momentul în care apare un răspuns nou despre acest subiect, îți vom trimite o notificare prin email.Estimare livrare
Afișează puncteÎnapoi-
Marocanu19 martie 2025Tom BotanistulSPECIALIST
Tom Botanistul
Specialist
Cei care știu din experiență
Specialiștii noștri răspund întrebărilor, oferă soluții și te îndrumă către produsele potrivite.
Vrei să știi mai multe despre rolurile speciale ale membrilor comunității?
AFLĂ MAI MULTESondajeMario19 martie 2025‹›0
4 urează frunze verziPalmieri, Palmier ,frunze galbene si uscateBuna ziua! Asta este stadiul lui dupa o iarna ! Am nevoie doar de 2 sfaturi: - ce tratament foliar imi recomandati ( la ce interval se poate aplica) -imi... mai multCiteșteSfatul specialistului și încă un răspuns
TrimiteFrunze verziTom BotanistulSPECIALISTTom Botanistul
Specialist
Cei care știu din experiență
Specialiștii noștri răspund întrebărilor, oferă soluții și te îndrumă către produsele potrivite.
Vrei să știi mai multe despre rolurile speciale ale membrilor comunității?
AFLĂ MAI MULTEPromovatMonica topan17 martie 2025Tom BotanistulSPECIALISTTom Botanistul
Specialist
Cei care știu din experiență
Specialiștii noștri răspund întrebărilor, oferă soluții și te îndrumă către produsele potrivite.
Vrei să știi mai multe despre rolurile speciale ale membrilor comunității?
AFLĂ MAI MULTEȘtiai că?‹›0
29 urează frunze verziPlantarea în primăvară și fertilizarea coniferelorO nutriție corespunzătoare sprijină rezistența plantelor la atacul bolilor și dăunătorilor, previne apariția carențelor nutritive și a brunificării acelor frunzișului și ajută la menținerea coloritului viu, specific coniferelor. Pentru a... mai multTrimiteFrunze verziIonut16 martie 20254 urează frunze verziPalmieri, i-am plantat in exterior in toamna, acum in primavara se usucaBuna ziua!. Am plantat anul trecut prin septembrie 2 palmieri de gradina. Peste iarna i-am invelit ca sa nu inghete. Acum ca a venit timpul frumos i-am dezvelit. Dupa 2... mai multCiteșteSfatul specialistului și încă 2 răspunsuri
TrimiteFrunze verziAlin16 martie 2025‹›0
2 urează frunze verziPalmieri, frunze uscate dupa iarna – este plantat in exteriorPalmierul are in jur de 14 ani, crescut in ghiveci. Anul trecut in primavara l.am plantat in gradina. In Stefanestii de jos langa Bucuresti. Are soare cam jumatate de zi... mai multCiteșteSfatul specialistului
TrimiteFrunze verzi -
Discuții pe teme similare
-
Acest răspuns a fost modificat acum 4 luni, 2 săptămâni de către
NOTĂ
BOTANIȘTII4,8Doar ce am plasat comanda. Prima impresie [cea care conteaza :)] este bună! Sper ca, în continuare, totul să decurgă bine apoi, cel mai probabil, vom mai colabora și -logic- urmează și recomandările către prieteni. Cele bune.Marius ADeja recomand Botanistii.ro celor din jurul meu. De fiecare data cand am avut nevoie de un sfat pentru tratarea diferitelor probleme intalnite la plantele mele (gradina si ghivece), am gasit raspunsul bun si produsele potrivite. Site ul este intuitiv si functioneaza bine. Mi-as fi dorit sa pot plati online cu cardul de la alta banca decat ING, dar este okay si la POS.Mihaela PDa. Site-ull este conceput pentru accesare rapidă, cu explicații tehnice valoroase, și cu prețuri corecte.toma cAs zice ca pentru un om de rand care nu prea are cunostinte de denumiri de daunatori, este cam greu de gasit ce ar avea nevoie...Iar nu toata lumea are posibilitatea sa stea sa caute in timpul programului de lucru, astfel putand intra in contact cu cineva de la dvs, deci multi fac acest lucru, singuri, sambata si duminica...Cornelia VVa mulțumesc frumos pentru produsul expediat, produs ce a ajuns in timp record. Datorită dvs.am economisit multe ore de căutări prin magazinele de specialitate. In mod sigur o sa mai apelam la serviciile dvs. Va dorim sărbători fericite !Ioan TDaaaa! Cu siguranță! Promptitudine, comunicare cu clientul foarte bună, comanda livrată super repedere într-un cuvânt calitate! Mulțumesc!Olimpia ECategoric, un site bine pus la punct, suficiente informatii,bine aprovizionat,oameni binevoitori. Un ajutor real pentru operatori ddd si nu numnai.catalin tMomentan ca am găsit specialiști spre îndrumare....vedem după 1 comanda dacă sunt mulțumită de produse.Luissa BBuna ziua, Prima incercare de a plasa comanda a esuat, mi se cerea sa completez niste campuri deja pline - poate o problema daca initial adresa de livrare ar fi alta decat cea de facturare? Dupa refresh am renuntat la aceasta optiune si am lasat doar o adresa. Sper ca nu s-au plasat mai multe comenzi la fel!! :) O zi buna!IULIA ALivrarea a fost foarte rapida,a doua zi a si ajuns comanda.Pretul a fost cel mai mic din ce am gasit pe piata.Cazacu CDescarcă aplicația Botaniștii
Susținem
Informații Companie
Copyright 2016-2025 PestControl Expert×LIVRARE GRATUITĂ cu contul tăuLoghează-te sau creează-ți un cont și profită de livrare gratuită nelimitată.Acum economisești la fiecare comandă.Livrare in 24 oreoriunde in RomaniaEchipă profesionistăde ingineri agronomiPortofoliu Completstoc propriu -
-