Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Dordea
      14 decembrie 2020
      0 urează frunze verzi

      palmier trachycarpus fortunei – puf alb si musculite in substrat

      Buna ziua. Am un palmier trachycarpus fortunei, pe care l-am bagat in casa de cand au inceput sa scada temperaturile.
      In ultima luna i-au aparut 2 noi frunze, ceea ce ma face sa cred ca nu este afectat momentan. Dar pe frunzele noi, care sunt inca nedeschise, este prezent un fel de puf alb care ma ingrijoreaza.
      O alta problema e data de niste paienjeni pe care i-am observat doar in momentul in care am udat planta, acestia stand ascusi in substrat.
      Iar a treia problema, o reprezinta numarul mare de musculite negre care se perinda pe planta si pe substrat.

      # 63597

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      14 decembrie 2020

      Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa atasati cateva fotografii, cat mai clare cu acesta si sa ne precizati mai multe detalii: unde este amplasat, care sunt conditiile de mediu (lumina, temperatura, umiditate)? La ce interval realizati udarea? Ghiveciul prezinta orificii pentru drenaj? Cand i-ati schimbat substratul? Ati administrat vreun tratament?

      # 63598
      0 urează frunze verzi
      • Dordea Andrei
        15 decembrie 2020

        Amplasarea o puteți vedea in poza. Temperatura este de 21-23 grade. Fiind in casa, umiditatea este scăzută datorită caloriferelor, dar îi pulverizez apa pe frunze o data pe zi. Ghiveciul prezintă orificii de drenaj, pe fundul ghiveciului exista și un strat de pietriș. De doua luni de când este in casa îl ud cam la doua săptămâni, ținând cont ca pietrisul de la suprafața menține umiditatea, iar apa care ajunge in farfuria ghiveciului o arunc.
        Substratul i l-am schimbat acum 6 luni când i-am făcut transplantarea după achiziție.

        # 63599
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          15 decembrie 2020

          Buna ziua, in primul rand, trebuie mentionat faptul ca puful alb prezent pe frunzele noi este caracteristic la majoritatea speciilor de palmieri si nu reprezinta o afectiune. De asemenea, paianjenul observat in fotografia atasata este similar paianjenului comun, care nu este daunator plantelor, insa este un pradator natural al unor specii de insecte daunatoare.
          In plus, privind musculitele respective, trebuie sa stiti ca acestea se dezvolta in conditii de umiditate ridicata a solului. Pentru a le combate, ar trebui sa lasati pamantul din ghiveci sa se usuce intre udari, si sa aplicati 1-2 tratamente cu un insecticid precum Mavrik Mavrik 2 F, 5 ml , 5 ml/10 L apa. De asemenea, acestea pot fi capturate cu ajutorul unei capcane pentru insecte Capcana Adeziva Insecte Interior si Gradina Farbpapier / Impact – yellow adeziv insecte. Pentru a evita crearea unei umiditati ridicate, persistente in substrat, se recomanda inlaturarea pietrisului alb de pe suprafata acestuia, pentru a permite circulatia aerului si evaporarea mai usoara a apei si, de asemenea, pentru a evita tasarea substratului.

          # 63603
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Palmieri

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi