Vezi 9 fire de răspunsuri
    • Ene Cristina
      12 aprilie 2020
      0 urează frunze verzi

      palmier phoenix cu frunzele bazale uscate

      Buna ziua!
      Am un palmier phoenix, cumparat anul trecut in august, i-am schimbat vasul in august cu grija, in iarna a fost tinut in casa la temperatura de 20 de grade, acum l-am scos afara, dar are frunzele de la baza uscate, i-am taiat 5 frunze tot asa uscate … ar mai avea inca 3, este un proces normal sau este in pericol de uscare? Ce pot face sa il salvez si sa nu se mai usuce frunzele de la baza ? Multumesc

      # 63312

      9 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      12 aprilie 2020

      Buna ziua, la palmieri, uscarea frunzelor de la baza reprezinta un proces natural, prin care acestia cresc si isi dezvolta trunchiul. Daca celelalte nu sunt afectate, nu reprezinta un motiv de ingrijorare. Avand in vedere ca a inceput deja sezonul de vetegatie, este indicat sa ii aplicati un ingrasamant special pentru palmieri (Ingrasamant palmieri si plante interior Hauert, 1 litru), o data pe saptamana. Se dizolva 20 ml/10 litri de apa, iar solutia se poate aplica prin pulverizare pe frunze sau udare la radacina. Pentru informatii detaliate despre ingrijirea palmierilor, accesati linkul catre articolul nostru: Palmieri, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 63315
      0 urează frunze verzi
    • Raileanu Corneliu
      15 iunie 2020

      Buna ziua. Am achizitionat acest palmier de curand si au inceput sa se usuce frunzele. Cred ca nu l am udat cum tb. La ce interval tb udat ce ingrasamant imi recomandati si unde tb amplasat in apart? Multumesc

      # 63316
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      15 iunie 2020

      Buna ziua, uscarea frunzelor de la baza palmierului reprezinta, in general, un proces natural, prin care acestia cresc si isi dezvolta trunchiul. Daca ati eliminat deja frunzele uscate, puteti aplica preventiv, impotriva bolilor, un fungicid precum Drago (Drago 76 WP, plic 20 g), prin pulverizare pe frunze, in doza de 2 g/1 litru de apa. Ulterior, la 10-12 zile dupa aplicarea fungicidului, este indicat sa ii aplicati un ingrasamant special pentru palmieri (Ingrasamant palmieri si plante interior Hauert, 1 litru), o data pe saptamana. Pentru informatii detaliate despre ingrijirea palmierilor (udare, fertilizare, amplasare etc.), accesati linkul catre articolul nostru: Palmieri, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 63319
      0 urează frunze verzi
    • Raileanu Corneliu
      16 iunie 2020

      Buna ziua. Revin cu cateva intrebari la comentariul de ieri. Am citit raspunsul dvs si linkul cu ingrijirea palmierilor. Dar vreau sa precizez ca palmierul meu este whashingtonia robusta si nu am gasit in acel link precizari despre aceasta specie. Am mai atasat 2 poze mai este o frunza ingalbenita. Trebuie taiata? Si va rog sa mi spune ti ce ingrasamant sa folosesc la ce interval tb udat si unde sa l amplasez in apartament caci repet nu am gasit nimic despre aceasta specie. Si daca pot folosi fungicidul drago pe care l ati recomandat ieri. Si ce mai tb facut sa nu se mai ingalbeneasca si sa se usuce frunzele. Deocamdata nu s au uscat decat cele de la baza sper sa se opreasca aici. Si inca o intrebare tb schimbat intr un ghiveci mai mare? Adtept rasp dvs. Multumesc mult.

      # 63320
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      16 iunie 2020

      Buna ziua, in articolul de pe blog sunt prezentate majoritatea speciilor de palmieri comercializate si intalnite ca plante ornamentale. In general, fiind originari din zonele cu climat tropical, cerintele palmierilor privind factorii de mediu (temperatura, umiditate atmosferica, substrat, ingrasamant etc.) nu difera considerabil de la o specie la alta. Asemeni speciilor prezentate in articol, palmierului dumneavoastra (Washingtonia robusta), pentru o ingrijire corespunzatoare, va trebui sa ii asigurati un mediu cat mai similar cu cel natural. Astfel, cel mai indicat este sa il amplasati intr-un spatiu luminos (insa nu in soare direct), sa il udati moderat (cand observati ca substratul se usuca in primii centimetri de la suprafata) si sa ii pulverizati regulat frunzisul cu apa (pentru a asigura o umiditate atmosferica asemanatoare cu cea din zonele tropicale). In plus, ca ingrasamant, ii puteti administra unul special formulat pentru palmieri (Ingrasamant palmieri si plante interior Hauert, 1 litru). In legatura cu transplantarea acestuia, ar fi indicat sa il mutati intr-un ghiveci mai mare numai atunci cand cel existent a devenit neincapator (in general, la interval de 3 ani). Avand in vedere faptul ca frunza bazala este ingalbenita, o puteti indeparta, insa trebuie sa stiti ca ingalbenirea si uscarea frunzelor de la baza acestuia reprezinta un proces natural, ce nu poate fi prevenit sau stopat. Dupa indepartarea frunzei respective, puteti aplica tratamentul cu fungicidul Drago, conform indicatiilor din raspunsul anterior, iar ulterior ii puteti administra si ingrasamantul recomandat.

      # 63323
      0 urează frunze verzi
    • Raileanu Corneliu
      22 iunie 2020

      Buna ziua. Revin cu inca cateva intrebari ptr ca creau sa fac o comanda la dvs. In primul rand daca pot tine palmierul afara pe perioada verii mai ales cu ploile astea si daca la toamna cand o sa stea in casa nu o sa aiba probleme cu adaptarea. Apoi daca substratul ptr palmieri ingrasamantul Hauert si fungicidul Drago pot fi folositi si ptr o alta planta si anume Pachira( arborele banilor cum mai este numit).Multumesc mult. O zi frumoasa.

      # 63324
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 iunie 2020

      Este indicat ca planta sa fie ferita de conditiile de mediu nepotrivite si de asemenea, trebuie sa aveti in vedere ca apa sa nu stagneze la nivelul radacinilor, iar substratul sa se usuce intre doua udari.
      Produsele se pot aplica si la planta mentionata, fiind tot o planta decorativa, daca aceasta prezinta simptome asemanatoare.

      # 63325
      0 urează frunze verzi
    • calin razvan
      1 iulie 2020

      Buna ziua. Mentionati undeva mai sus ca palmierii trebuiesc stropiti cu apa prin pulverizare in mod regulat. Tinand cont ca afara este foarte cald si soarele este foarte puternic cum recomandati aceasta pulverizare? Dimineata si seara este ok sau se poate face si in timpul zilei? Multumesc

      # 63326
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      1 iulie 2020

      Buna ziua, daca acestia sunt tinuti la exterior, este indicat ca pulverizarea cu apa sa se faca dimineata sau seara, pentru a evita temperaturile ridicate sau eventualele arsuri provocate de soare.

      # 63327
      0 urează frunze verzi
Vezi 9 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Palmieri

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi