Vezi 4 fire de răspunsuri
    • Dan
      4 februarie 2021
      0 urează frunze verzi

      Palmier-paduchi testosi

      Am un Palmier, de cca 1m, cumparat din Kaufland in mai 2020. De cca. 2 luni, au inceput sa apara niste pete mici pe frunze. Ce recomandati pt. oprirea procesului si insanatosirea plantei?

      Attachments:
      # 81154
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      4 februarie 2021

      Buna ziua. Din imaginile atasate, palmierul pare sa fie atacat de paduchi testosi. Impotriva acestora puteti efectua 2 tratamente la un interval de 7-10 zile cu insecticid precum Mospilan 20 SG, 3 g, in doza de 3 g/10 L apa, aplicat prin pulverizare. Pentru a spori eficacitatea insecticidului, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta. Dupa ce mor, acesti daunatori raman pe tulpina si pe frunze, de aceea este recomandat sa ii indepartati cu ajutorul unui burete umed. De asemenea, este recomandat sa aplicati un ingrasamant cu rol de regenerare precum Vital NT, 250 ml. Avand in vedere faptul ca acest ingasamant poate fi aplicat si prin udare, il puteti administra concomitent cu tratamentul cu Mospilan. Dupa aproximativ 14 zile, se poate reveni cu Biplantol Vital, insa aplicat foliar, repetand tratamentul la aproximativ 14–28 zile. Pentru o dezvoltare corespunzatoare a palmierului, este indicat sa respectati cerintele de mediu si ingrijire specifice. Mai multe informatii puteti regasi in articolul nostru (Palmieri, informatii si sfaturi de ingrijire).

      # 81167
      0 urează frunze verzi
    • Camelia
      31 mai 2021

      Bună ziua, am acest tip de palmier de casa au apărut niște gândaci, ce îmi recomandați pentru a scăpa de aceștia?

      # 90248
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      31 mai 2021

      Buna ziua, din pacate, fotografiile nu sunt suficient de clare, pentru o identificare cat mai exacta. Astfel, pentru a va putea ajuta cu o recomandare cat mai adecvata, va rugam sa ne precizati daaca ati mai efectuat tratamente, cat si mai multe informatii despre conditiile de mediu si ingrijire.

      # 90260
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      8 iulie 2021

      Buna tuturor! Aceeasi situatie este prezentata mai detaliat intr-o discutie similara in comunitatea noastra: https://www.botanistii.ro/forum/informatii-despre/palmier-atacat-de-paduchi-testosi/. 😉

      # 97490
      0 urează frunze verzi
  • Spațiul pentru comentarii este închis iar cuvintele pot decide să-și ia o pauză, uneori.

    Acesta este momentul potrivit pentru a ne relaxa și a ne bucura de informațiile pe care le-am găsit deja.

Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Palmieri

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi