Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Moșneag Adrian
      27 iunie 2019
      1 urează frunze verzi

      palmier cu varful frunzelor uscat

      Bună ziua,
      Am cumpărat un pheonix canariensis din Leroy Merlin intr-o stare nu prea buna, motivul a fost ca vreau sa-l salvez. Are frunzele puțin mai deschise la culoare și parcă puțin mai elastice,(apatice) iar cele vechi sunt necrozate o parte de la vârfuri spre baza. Am schimbat ghiveciului cu unul ceramic și am folosit pământ pt. palmieri. Cum pot sa-l tratez și dacă mai are vreo șansă?
      Mulțumesc!

      # 63263

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      27 iunie 2019

      Palmierul din imaginile atasate nu este bolnav, de fapt, arata bine cu exceptia varfurilor, insa acestea se brunifica din cauza unui aer prea uscat.
      Daca l-ati transplantat utilizand un substrat special pentru palmieri, ceea ce puteti face de acum inainte este sa aveti grija in continuare de el. Udati-l atunci cand este nevoie, nu lasati apa sa stagneze in tavita ghiveciului. Este important sa se asigure un bun drenaj, insa daca ati utilizat un substrat special pentru palmieri nu va fi o problema. De asemenea, nu trebuie sa il amplasati in spatii in care sunt curenti de aer.
      Cu varsta frunzele de la baza se vor usca, este un proces normal, insa atata timp cat cele centrale nu sunt afectate, nu reprezinta o problema. Indepartarea frunzelor uscate se executa prin taierea lor de la baza ori de cate ori este cazul.
      Puteti opta si pentru un ingrasamant pentru palmieri precum cel de la Hauert (Ingrasamant palmieri si plante interior Hauert, 1 litru), insa incepeti fertilizarea daca a trecut o luna de la transplantare. Daca aerul este prea uscat, puteti sa pulverizati apa (necalcaroasa) pe frunze, insa atentie daca veti face acest lucru, trebuie sa pulverizati foarte fin, cat mai uniform (este important sa aveti un bun pulverizator si sa reglati orificiul de pulverizare pentru a obtine stropi foarte fini).

      # 63268
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Palmieri

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi