Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Mircea
   2 iulie 2021
   0 urează frunze verzi

   Palmier atacat de paduchi testosi

   Am impresia ca sunt niste purici ce se numesc lanosi insa nu sunt sigur si as avea nevoie sa stiu cu ce pot sa o stropesc.

   #95974

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   2 iulie 2021

   Buna ziua. Din imaginile atasate, pe planta se observa prezenta paduchilor testosi. Impotriva acestora se recomanda efectuarea unui tratament cu un insecticid precum Movento 100 SC, 7.5 ml, in doza de 7,5 ml/10 L apa, iar la 7 zile de la tratament, este indicat sa alternati cu un insecticid precum Mospilan 20 SG, 3 g, in doza de 3 g/10 L apa. Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea inferioara, cat si pe partea superioara a frunzelor, precum si pe tulpina.
   Dupa ce mor, acesti daunatori raman pe tulpina si pe frunze, de aceea este recomandat sa ii indepartati cu ajutorul unui burete umed.
   La 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor, este indicat sa folositi un produs pentru intretinere precum Spray Organic pentru Intarire Plante Gradina, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor. Pulverizarile se pot repeta o data la 7-10 zile.
   In plus, pentru a stimula cresterea sanatoasa a plantei, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale acestor specii, precum: Wuxal Ingrasamant pentru Palmieri si Plante Verzi Palmendünger, 1 litru, aplicat prin udare, conform instructiunilor de pe eticheta.
   Totodata, simptomele de pe frunze sunt specifice unei arsuri solare. Astfel, este recomandat sa ii schimbati amplasarea si sa mutati planta intr-un loc in care sa beneficieze de suficienta lumina, insa in spatele unei perdele fine, ce are rolul de a o filtra.

   #95983
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Palmieri

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi