Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Cristina
      29 septembrie 2020
      0 urează frunze verzi

      Palmier areca- pământul a devenit maro

      Bună ziua. Am 3 palmierii Areca și cel mai mare de aproximativ 1 luna a început sa se usuce la vârful frunzelor, uneori și la mijlocul frunzei. Am observat ca avea și puțin mucegai și când am vrut sa îl scot am văzut ca o parte din pământ era maro și miroasea puternic a mucegai. Am scos cât am putut din pământul maro și am înlocuit cu pământ proaspăt, dar acum( după 2 săptămâni) am verificat iarăși și pământul maro se împrăștie spre baza ghiveciului( acum 2 săptămâni nu rămăsese atât de mult pământ maro). Înainte îl udam cam de 2 ori pe săptămână și o data la 2 săptămâni aplicam îngrășământul din poza(care miroase foarte tare a drojdie). Acum îl ud mai rar și cu mai putina apa, fără îngrășământ, dar nu știu ce sa ii fac sa își revină. Nu vreau sa îl pierd pentru ca am dat foarte mulți bani pe el. O persoana mi-a recomandat sa scot tulpinile mai groase ca cică din cauza asta moare planta ca nu se poate dezvolta, alta persoana mi-a spus sa mut planta într-un ghiveci mai mare pentru ca din cauza ca rădăcinile sunt atât de multe și nu mai are planta pământ și de aceea a început sa putrezească. Trebuia de câteva luni sa îl mut într-un ghiveci mai mare dar am tot amânat,iar acum mie frica sa nu fie prea târziu. Păreri, va rog???

      # 63511

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      29 septembrie 2020

      Buna ziua, va rugam sa ne oferiti mai multe detalii despre palmier. Unde este amplasat, care sunt conditiile de mediu (temperatura, lumina, umiditate)? Ati efectuat vreun tratament de curand? Se observa prezenta vreunui daunator? Va rugam sa ne atasati poze cu planta si cu ghiveciul, este esential ca surplusul de apa sa aiba pe unde sa se scurga. Daca acest lucru nu se intampla radacinile vor incepe sa putrezeasca.

      # 63516
      0 urează frunze verzi
    • Cristina
      29 septembrie 2020

      Ghiveciul plante este în interiorul acestui vas. Nu reușesc sa ridic planta sa va arat ghiveciul și fundul ghiveciului pentru ca planta este mare și grea. Ghiveciul are gauri prin care sa se scurga apa și între vas și ghiveci am un rand de pietricele(cam 1 cm) ca să nu rămână apa pe fundal vasului și rădăcinile sa stea în ea. În general am 20-22 grade în casa, planta primește lumina prin geamul de la ușa și prin geamul de deasupra plantei. Încerc sa stropesc măcar o data la 2 zile planta cu un spray în care am pus apa plata cumpărată(ca să nu se păteze frunzele de la calcarul din apa de la robinet). Singurul tratament este îngrășământ ul p care îl aplic o data la 2 săptămâni. Acum 6 luni am poziționat planta incorect și nu avea destul soare și începuse sa se usuce, dar de când am mutato nu am mai avut probleme. Observ ca uneori pământul de deasupra se face alb, acum încă nu e, dar pana cum lam schimbat de câteva ori. Acum 3 luni am observat ca aveam o tulpina groasa sectionata(cel mai probabil din magazin). Când am încercat sa o scot(pentru ca arata putrezit) am găsit în ea 2 viermi mari… Am aruncat-o și de atunci mam tot uitat după viermi sau alte tulpini putrezite dar nu am mai văzut.

      # 63517
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      30 septembrie 2020

      Buna ziua, aceste simptome pot aparea din cauza umiditatii ridicate la nivelul radacinilor. Se recomanda transplantarea intr-un alt ghiveci, cu 3-4 cm mai mare fata de acesta. Puteti avea in vdere utilizarea unui substrat precum cel pentru palmieri si plante verzi (Substrat pentru palmieri si plante verzi, 20 litri). Mai multe detalii despre transplantare se pot consulta in articolul urmator (Transplantarea plantelor decorative de interior). Dupa transplantare, este indicat sa se aplice un stimulator de inradacinare, pentru a ajuta planta sa depaseasca stresul suferit si sa se adapteze mai usor noilor conditii precum Razormin (Razormin, 250 ml), 3 ml/1 l apa aplicat prin udare. Se pot efectua 2 tratamente, la interval de 10 – 14 zile si preventiv se recomanda aplicarea unui fungicid cu spectru larg precum Amistar (Amistar, 10 ml) in doza de 10 ml/10 l apa.
      Pentru mai multe informatii despre ingrijirea palmierilor, se poate consulta articolul dedicat (Palmieri, informatii si sfaturi de ingrijire).

      # 63522
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Palmieri

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi