Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Ana Maria
      7 martie 2022
      2 urează frunze verzi

      paduchi testosi pe plantele de interior

      Buna ziua,

      Ce produs trebuie sa folosim pentru a scapa plantele de acest lichid lipicios de pe frunzele acestora?

      # 119403

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      7 martie 2022

      Buna ziua. Din imaginile atasate, plantele prezinta un atac de paduchi testosi. In acest caz, este indicat sa efectuati un tratament cu insecticid precum Movento 100 SC, 7.5 ml, in doza de 7,5 ml/10 L apa, iar la 7 zile de la tratament, este indicat sa alternati cu un insecticid precum Mospilan 20 SG, 3 g, in doza de 3 g/10 L apa. Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea inferioara, cat si pe partea superioara a frunzelor, precum si pe tulpina. Dupa ce mor, acesti daunatori raman pe tulpina si pe frunze, de aceea este recomandat sa ii indepartati cu ajutorul unui burete umed.
      La 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor, este indicat sa folositi un produs pentru intretinere precum Spray Organic pentru Intarire Plante Gradina, 500 ml sau Contra X, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor. Pulverizarile se pot repeta o data la 7-10 zile. Este indicata respectarea recomandarilor de pe eticheta produselor.
      In plus, se recomanda administrarea unui ingrasamant organic precum AMN Nordalge, 500 ml. Acesta sporeste rezistenta plantelor la atacul daunatorilor/bolilor, sprijina plantele in conditii de stres si stimuleaza cresterea sanatoasa. Se aplica in mod regulat, prin udare, in doza de 30 ml/10 L apa.

      # 119421
      0 urează frunze verzi
    • Ana
      12 martie 2022

      Buna ziua, produsele sunt toxice pt oameni?

      # 119868
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        14 martie 2022

        Buna ziua. Fiind vorba si de insecticide sistemice (Mospilan si Movento), este indicata respectarea instructiunilor si recomandarilor de pe eticheta fiecarui produs in parte. In momentul aplicarii solutiilor, pentru a proteja persoana ce efectueaza tratamentul de vaporii dispersati in aer, puteti avea in vedere purtarea unei masti, precum: Aura 9320+ FFP2, Masca Semi sau Aura 9322+ FFP2, Masca Semi cu Supapa . Dupa aplicarea solutiilor, este indicata aerisirea incaperilor.

        # 119912
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Orhidee

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi