Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Madalina
      21 noiembrie 2021
      0 urează frunze verzi

      Paduchi si alte probleme la monstera

      Am cateva plante, toate in acreasi incapere, luate de la hornbach acum 2 ani. De 1 an ma lupt cu infestari, ba thrips , ba gandaci paianjen. Le’am tratat cu dus cu apa rece, ulei neem, foi lipicioase galbene, si cand am ajuns la disperare am luat un spray Compo pentru mai multe insecte. Aceasta am fost ultima incercare inaite de a le arunca pe toate. Spray-ul a functionat insa nu si pentru Monstera mea, care din cand in cand mai sufera de thrips si ori rugina, ori paduchi testosi. I.am indepartat frunzele afectate insa vad ca se extinde si nu cred ca mai are scapare. Ea inca face frumze noi insa si alea sunt afectate si le tai. Imi puteti da un diagnostic? Eventual o sa o izolez in alta camera pentru ceva timp.

      # 112419

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 noiembrie 2021

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre planta: unde este amplasata, care sunt conditiile de mediu (lumina, temperatura, umiditatea aerului)? Cat de des o udati si cum se realizeaza udarea? In prezent, se observa prezenta vreunui daunator pe planta? Formatiunile respective se pot indeparta usor cu mana?
      De asemenea, va rugam sa atasati cateva imagini relevante si cu planta in ansamblu.

      # 112444
      0 urează frunze verzi
      • Madalina
        23 noiembrie 2021

        Buna ziua si multumesc pentru raspuns.

        Planta este amplasata intre 2 geamuri, cu ecran de hartie . Atasez si poza . Lumina de dimineata e mai puternica in incaperea aceea. Temperatura 20 de grade, umiditate 50 -55%. O ud o data pe saptamana, 200 ml , la radacina. Din cand in cand mai pulverizez apa pe frunze.

        Ingrasamant nu am dat in ultimile 6 luni pentru ca se innegrea marginea frunzelor si frunzele noi si am crezut ca arsura de la ultima aplicare.

        Paraziti, am vazut de cateva ori pe fata anterioara a frunzei niste gandacei mici, alungiti, alb maronii. Se miscau. Nu am poza dar am crezut ca sunt thrips. De fiecare data am taiat frunza respectiva.
        Acum ca si aspect al frunzelor, vad acei solzisori mici maronii pe partea poaterioara a frunzei. In zona respectiva, frunza e galbuie.

        In general planta nu arata rau , insa sunt 3 plante in acelasi ghiveci, urcate pe in suport central. Doua din cele trei plante nu mai au varf, practic am indepartat frunzele cele mai noi, fie din cauza thripsilor, fie din cauza petelor maronii pe spate.

        # 112543
        0 urează frunze verzi
    • Madalina
      23 noiembrie 2021

      Atasez fotografii si precizarea ca formatiunile maronii nu le pot indeparta usor.

      # 112546
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      23 noiembrie 2021

      Intr-adevar, planta (Monstera, informatii si sfaturi de ingrijire) arata bine per ansamblu. Momentan, avand in vedere daunatorii cu care v-ati confruntat (tripsi, paduchi testosi) este indicat sa o izolati de celealte plante, iar preventiv (intrucat in a doua fotografie, par a fi prezenti totusi si paduchii testosi), se recomanda efectuarea unui tratament prin pulverizare (Pulverizator manual Volpi TECH1) cu un insecticid cu spectru larg: Mospilan 20 SG, 3 g. In plus, este indicata si aplicarea (conform recomandarilor de pe eticheta) a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale plantelor de interior, ce are rolul si de a stimula cresterea vegetativa sanatoasa: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml. Ulterior, este recomnadat sa ii monitorizati evolutia o perioada si sa ne mentionati daca mai intampinati alte probleme/sesizati alte simptome ale noilor cresteri.
      Pe viitor, pentru a depista din timp prezenta unor potentiali daunatori (musculite, afide), si pentru a putea aplica astfel un tratament, inca din faza incipienta a atacului este indicata utilizarea unei capcane adezive de monitorizare precum Capcana Adeziva Insecte Interior si Gradina Farbpapier.
      De asemenea, pentru a spori rezistenta plantelor la atacul agentilor fitopatogeni si pentru a tine daunatorii la distanta, puteti avea in vedere si administrarea regulata a unui ingrasamant precum AMN BioVit, 1 litru.

      # 112591
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Monstera

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi