Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Tiganila Cristina
      14 martie 2023
      6 urează frunze verzi

      Pachira udata excesiv

      Am avut o pachira superba dar din pacate pamantul a facut insecte mici albe , am dat cu solutie speciala si tot nu am scapat de ele! Am schimbat pamantul si dintr -o prostie am pus apa mai mult decat avea nevoie ! Am fost plecata in vacanta si cand m am intors , pamantul si apa de la planta se imputise si cazusera toate frunzele ! Am schimbat pamantul si am curatat-o bine ! Acum ma rog zi de zi sa nu moara ! 🥹🥹 Tin sa precizez ca am comandat pamant special pt pachira de aici de pe site si acum am comandat o solutie care poate o ajuta sa isi revina ! Am tot citit prin comentarii si sper sa ma ajute !

      # 156776

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Bogdan
      14 martie 2023

      Din experienta mea, stiu ca este bine ca atunci cand se schimba substratul unei plante care a suferit de exces de umiditate, sa se elimine cam o treime din radacinile vechi si sa fie replantata intr-un ghiveci mai mic. Asta ca sa permiteti substratului sa se usuce mai repede intre udari.

      # 156785
      1 urează frunze verzi
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      14 martie 2023

      Buna ziua. Din informatiile oferite, cel mai probabil simptomele descrise au fost cauzate de udarea excesiva. De moment, este indicat sa lasati substratul sa se usuce intr-o proportie destul de mare pana la viitoarea udare. Pe viitor, planta trebuie udata moderat, lasand substratul sa se usuce usor intre doua udari, evitand stagnarea apei in tavita/vasul masca (verificati si orificiile pentru drenaj, sa nu fie obturate). Mai multe informatii despre ingrijirea acestei plante se regasesc in articolul nostru: Pachira, informatii si sfaturi de ingrijire.
      Intrucat a fost transplantata recent, se recomanda mai degraba utilizarea unui ingrasamant special, care imbunatateste calitatea substratului, sprijina dezvoltarea radacinii si, implicit, depasirea perioadei de stres: AMN BonaVita, 500 ml. Se administrarea prin udare, in doza de 5 ml/1 L apa. Se pot efectua 3-4 tratamente, la interval de 10-14 zile intre ele.
      Dupa incheierea administrarii ingrasamantului AMN BonaVita, 500 ml, puteti incepe administrarea regulata a ingrasamantului AMN Verde, 500 ml, conform recomandarilor de pe eticheta.

      # 156790
      1 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Pachira

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi