Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Adriana Kaszonyi
   30 ianuarie 2023
   3 urează frunze verzi

   Pachira aquatica – musculite in substrat

   De 2 luni mi s-a umplut casa de musculitele din poza…tarziu mi-am dat seama ca vin de la plante…sunt singurele plante vii care le am in casa, 5 la numar , le-am replantat in Septembrie cu substratul din imagine si le-am tratat cu Fertilizator lichid plante verzi de la COMPO. Temperatura din casa este undeva la 22 grade, le ud foarte rar, nu au avut nici o problema pana acum 2 luni. Musculitele stau printre pietrisul care l-am pus deasupra substratului , vara trecuta, ca sa pastreze umiditatea. Oare va fi suficient sa arunc pietrisul?
   Multumesc tare frumoas!

   #152335

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   30 ianuarie 2023

   Buna ziua. Din informatiile oferite si imaginea atasata, cel mai probabil va confruntati cu Fungus gnats. Aceste musculite infesteaza cu precadere solul, dar si substratul din ghivece, containere etc., hranindu-se preponderent cu materie organica in descompunere. Intrucat dezvoltarea acestor musculite este determinata si de umiditatea ridicata, persistenta in substrat (favorizata si de prezenta pietrisului), se recomanda acordarea atentiei la frecventa udarii (lasand substratul sa se usuce usor intre doua udari, respectand totusi cerintele fata de umiditate ale plantei), precum si eliminarea pietrelor din ghiveci, pentru a permite radacinilor sa respire. In cazul in care gradul de infestare este ridicat, puteti opta pentru inlocuirea primilor centimetri de substrat (musculitele se gasesesc de regula acolo), cu unul nou, proaspat.
   In plus, pentru a le captura (reducand astfel populatia de musculite), puteti avea in vedere utilizarea unei capcane adezive precum: Capcana Adeziva Interior Gelbsticker, set de 10 sau Impact Yellow, 10 x 25 cm. Musculitele sunt atrase de culoarea hartiei si raman lipite de adezivul special.
   Pentru mai multe informatii despre cerintele de ingrijire ale acestor specii, va rugam sa consultati si articolul nostru: Pachira, informatii si sfaturi de ingrijire.

   #152363
   2 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Pachira

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi