Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Bogdan
      7 decembrie 2022
      3 urează frunze verzi

      Pachira Aquatica – mucegai la suprafata substratului

      Salutare! Am cumpărat un copăcel, Arbustul Banilor în urma cu aproximativ 2 luni, l-am udat cred ca doar de doua ori pana acum deoarece pământul ii rămâne umed o perioada lunga de timp, nu știu de ce.. Am aplicat un tratament primit de la fitofarmacie, se numește :”Îngrășământ pentru plante verzi” de la Amia. De la un timp a apărut cred ca un mucegai alb deasupra pământului și nu știu de la ce e, totodată, ma puteți ajuta cum elimin acest mucegai, dacă e ok sa îl ud atât de rar ținând cont ca pământul rămâne umed o perioada lunga de timp și dacă ma puteți ajuta și cu o părere cum arata arbustul per total, dar totodată, doar o singura frunză s-a rupt pe margine, va atașez o poza. Va mulțumesc și va atașez poze.

      # 147748

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      8 decembrie 2022

      Buna ziua, per ansamblu planta arata bine. Referitor la mucegaiul din substrat, in general acesta se instaleaza si se raspandeste in conditii de umiditate ridicata si persistenta in substrat, aerisire insuficienta etc. In acest caz, puteti avea in vedere inlocuirea primilor centimetri de substrat cu unul proaspat: Substrat pentru plante de camera, 10 litri. Totodata, este bine de stiut ca udarea acestei specii trebuie realizata moderat, atunci cand stratul superficial al substratului este usor uscat, cu cantitati suficiente de apa, astfel este mai indicata udarea plantei prin scufundarea ghiveciului intr-un vas cu apa timp de aproximativ 30 minute, pentru a permite saturarea completa a substratului. De asemenea, avand in vedere faptul ca substratul actual are o capacitate redusa de drenaj a apei, respectiv mentine umiditatea ridicata si constanta a substratul, in primavara puteti avea in vedere transplantarea plantei, utilizand un substrat, precum: Substrat pentru plante de camera, 20 litri. In plus, pentru a ajuta planta sa depaseasca perioada de stres, se recomanda administrarea unui ingrasamant organic, pe baza de microorganisme benefice, precum: Yokosan, 100 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin udare. Din primavara pe intreaga perioada de vegetatie, pentru sporirea rezistentei la stres, sustinerea cresterilor noi si mentinerea aspectului sanatos al plantei, se recomanda administrarea unui ingrasamant precum: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml, aplicat prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta. Pentru mai multe sfaturi si informatii despre ingrijirea acestor specii, puteti avea in vedere articolul nostru: Pachira, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 147810
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Pachira

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi