orhidee si ficus cu frunze atacate

Acest subiect conține 4 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 3 ianuarie 2017 la 6:21 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 4 Răspunsuri
 • #8349 Răspuns
  Larisa

  Toate orhideele mele (poza 2), la fel ca si alte plante din locuinta (fiscus si zamioculcas zamiifolia) au frunzele, mai mult sau mai putin, ”mancate”. Boala debuteaza cu un aspect bombat (poza 1) in regiunea unde ulterior frunza este apoi consumata.
  S-a imbolnavit si ultima orhidee nou sosita in casa, orhideea unei prietene, de care ar fi trebuit sa am grija (vezi poza nr. 1).
  As fi foarte fericita daca identificati cauza si-mi recomandati un tratament.
  Va multumesc.

  Attachments:
 • #8394 Răspuns
  Tom Botanistul

  Pe partea inferioara a frunzelor ori pe substrat au fost observati daunatori? Sunt udate cu apa pe frunze plantele? Unde sunt pozitionate? Sunt apropiate unele de celelalte?

 • #8395 Răspuns
  Larisaa

  Buna dimineata,

  Nu am observat daunatori cu ochiul liber și nu, nu ud frunzele cu apă. Orhideele le tin scufundate in apa aprox. 5-10 minute, la 2 saptamanani interval, dupa care las apa sa se scurga din vas. Ohideele se află grupate si la distanta de aproximativ 5 m-6 m de celelalte plante bolnave. Toate plantele sunt orientate spre lumină fara ca soarele sa bata direct pe ele. La zamioculcas zamiifolia aproape toate frunzele de pe o tija sunt atacate.

 • #8411 Răspuns
  Larisa

  Buna dimineata,
  mi-am amintit ca atunci cand orhideele aveau flori, in urma cu aproximaiv 2-3 luni, acelasi tip de ”atac” l-am constatat si la ele.

 • #8418 Răspuns
  Tom Botanistul

  Daca ar fi fost daunatori, cei care provocau aceste daune puteau fi observati cu ochiul liber. Principala varianta este legata tot de udare. Edemul pe frunze se formeaza atunci cand planta este udata in timpul zilei cand este cald in casa, iar seara scad temperaturile. In mod normal, acestea ar trebui sa dispara odata cu venirea primaverii.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">