Vezi 4 fire de răspunsuri
    • Cristiana
      13 iulie 2020
      0 urează frunze verzi

      Orhidee phalaenopsis – ciuperca?

      Buna ziua, Am primit aceasta orhidee in aprilie si a mers foarte bine in primele doua luni. In iunie au inceput sa cada florile foarte des si frunzele se ingalbeneau. Recent am observat ca tijele se innegresc la baza si chiar prezinta urme de mucegai. Mentionez ca am udat-o o data pe saptamana si nu am folosit fertilizator pana acum 2 sapt. Credeti ca este vorba de o ciuperca? Puteti sa ma sfatuiti daca trebuie schimbat vasul sau daca trebuie sa folosesc solutii fungicide? Multumesc!

      # 68117

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      13 iulie 2020

      Buna ziua, este indicat sa eliminati ce este uscat sau puternic afectat. Apoi se pot face doua tratamente cu un fungicid precum Topsin (Topsin 70 WDG, 10 g), in doza 10 g/ 10 l apa, la un interval de 5-7 zile intre ele. La 10-12 zile dupa efectuarea tratamentelor, se poate aplica un ingrasamant foliar cu efect de regenerare si intarire a plantelor, precum Biplantol Orhidee (Orhidee NT, 500 ml), aplicat prin pulevrizare. Aplicarile se pot repeta la aproximativ o saptamana.
      Mai multe infromatii despre ingrijirea orhideelor puteti gasi pe blogul nostru – https://www.botanistii.ro/blog/tratamente-informatii-flori-orhidee/.

      # 68122
      0 urează frunze verzi
    • Ioana Nae
      29 septembrie 2020

      Bună ziua,

      Atașez o imagine cu una dintre orhideele mele. Are aceeași problema?
      Este la mine de 2 ani, înflorește regulat. Substratul l-am schimbat acum 1 an. Am mai multe plante în această situație, una a rămas complet fără frunze.
      Problemele au apărut vara aceasta. Stau pe pervaz, au fost afectate de soarele direct, care a ars o parte din frunze.
      Le ud o dată la 7 zile, prin scufundare. Aplic îngrășământ lichid o dată pe lună.
      Anii trecuți au mers foarte bine.
      Ar fi indicat să le schimb și substratul?

      # 68123
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      29 septembrie 2020

      Buna ziua, Aveti grija ca atunci cand o udati, sa nu ramana apa la baza frunzelor si nici in ghiveci. Pentru a stabili frecventa udarilor, urmariti culoarea radacinilor. Udati (prin scufundare) atunci cand culoarea lor se schimba spre verde argintiu, adica atunci cand se usuca si lasati bine sa se scurga surplusul de apa. Orhideele suporta mai bine lipsa apei decat umiditatea excesiva.
      Este recomandat sa le transplantati, utilizand un substrat special pentru orhidee, precum cel de la Agro (Substrat Profesional Orhidee, 10 litri). Atentie, transplantarea reprezinta un stres suplimentar, trebuie realizata cu grija (Transplantarea plantelor decorative de interior) . Este indicat sa aplicati preventiv un fungicid cu spectru larg de actiune, precum Amistar (Amistar, 10 ml), aplicat prin pulverizare in doza 10 ml/ 10 l apa.
      Pentru mentinerea generala a sanatatii, regenerarea si protectia orhideelor, se poate avea in vedere aplicarea unui ingrasamant special precum Biplantol Orhidee (Orhidee NT, 500 ml), conform specificatiilor din descrierea produsului. Daca le veti transplanta, aplicarea acestuia trebuie sa se realizeze la minim 15 zile dupa efectuarea acestei operatiuni. De asemenea, pentru a inflori, orhideele au nevoie de anumite conditii, prezentate in articolul urmator: https://www.botanistii.ro/blog/tratamente-informatii-flori-orhidee/.

      # 68125
      0 urează frunze verzi
    • Ioana
      29 septembrie 2020

      Mulțumesc pentru răspuns și recomandări!

      # 68126
      0 urează frunze verzi
Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Orhidee

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi