Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Luminita
      10 august 2022
      4 urează frunze verzi

      Orhidee phaelenopsis – ghiveci auto udare

      Buna ziua . Voiam să vă întreb dacă este okay sa transplantam orhideea intr un ghiveci cu auto udare ? Este okay sau se creează un mediu prea umed pentru planta?

      Din poza pare sa fi apărut semne pe Frunze de exces de udare…acele pete albe.

      Multumesc anticipat

      # 137630

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      10 august 2022

      Buna ziua. Intrucat planta este inflorita, nu se recomanda transplantarea in aceasta perioada deoarece exista riscul ca florile sa cada. Cand va fi posibila transplantarea (dupa trecerea florilor) puteti opta mai degraba pentru un ghiveci obisnuit, transparent (astfel este mult mai usor sa urmariti culoarea radacinilor, pentru a identifica momentul optim pentru udare), in care sa utilizati un substrat nou, proaspat (Substrat pentru orhidee, 3 litri). Ulterior, dupa transplantare, pentru stimularea inradacinarii, puteti avea in vedere administrarea prin udare a unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului si sprijina dezvoltarea sistemului radicular, precum: AMN BonaVita, 500 ml, administrat conform indicatiilor de pe eticheta. Referitor la petele de pe frunze, acestea par a fi cauzate de arsuri solare. In general, orhideele prefera spatiile luminoase, insa trebuie amplasate la o distanta considerabila fata de fereastra, in spatele unei perdele fine, care sa filtreze lumina puternica. Un aspect foarte important, de care trebuie sa tineti cont in cazul orhideelor este frecventa udarii si cum se realizeaza acesta. Aceasta frecventa se stabileste in functie de culoarea radacinilor, mai exact, atata timp cat sunt verzi, planta nu are nevoie de apa. Udati (prin scufundare), atunci cand radacinile devin albe-sidefii si nu uitati sa indepartati surplusul de apa, dupa udare. Orhideele suporta mai bine lipsa apei decat umiditatea excesiva care favorizeaza instalarea si dezvoltarea agentilor patogeni. In continuare, pentru mentinerea generala a sanatatii, regenerarea si protectia orhideelor, se poate avea in vedere aplicarea unui ingrasamant special precum Orhidee NT, 500 ml. De asemenea, pentru o dezvoltare corespunzatoare a orhideei, este indicat sa respectati cerintele de mediu si ingrijire specifice, detaliate in articolul nostru (https://www.botanistii.ro/blog/tratamente-informatii-flori-orhidee/).

      # 137633
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Orhidee

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi