Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Andreea
      6 martie 2017
      4 urează frunze verzi

      Orhidee – paduchi testosi si frunze cu varful innegrit

      Buna ziua ! Sunt o mare iubitoare de orhidee si din păcate de ceva vreme am ceva neplăceri din cauza dăunătorilor . Va rog sa m-a ajutați . La phalaenopsis am observat pe frunze niște păduchi de culoare maro , testos la început i-am curățat după frunze dar acum s-au înmulțit si au apărut si pe frunzele impantiensului si un fel de clei . A doua problema ar fi schimbarea la culoare a frunzei pete galbene neuniforme si un fel de cicatrici . Voi atașa si pozele .Iar a treia problema ar fi la cymbindium vârful frunzei se maroneste si uneori la Bulbul tânăr si mijlocul de frunze . Va rog mult sa m-a ajutați , iubesc foarte mult orhideile si nu as vrea sa le pierd . Am ajuns la 70.

      # 67531

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      6 martie 2017

      Impotriva paduchilor testosi se pot aplica tratamente alternand 2 produse precum Movento 100 SC, 7.5 ml sau Mospilan 20 SG, 3 g. Aceste insecticide se pot aplica la toate plantele de interior, atat preventiv cat si curativ. Pentru orhideele ce prezinta acele cicatrici galbene (poza 2) se pot aplica si tratamente cu un acaricid precum Nissorun 10 WP, 5 g. Pe spatele acelor frunze se observa o panza fina? Va rugam sa ne trimiteti cateva poze si cu planta intreaga, astfel incat sa se vada si radacinile.
      In ultima imagine, cea a orhideei fara varf, se pare ca aceasta este deja in declin, avand in vedere ca varful este compromis. In ceea ce priveste Cymbidium, ar fi recomandat sa izolati acea planta, sa indepartati portiunile afectate si sa aplicati tratamente cu Amistar, 10 ml. La nivel radicular (la radacina, prin udare) se recomanda aplicarea unui tratament cu Topsin 70 WDG, 10 g, in doza de 10 grame la 6 litri apa si se uda planta cu cantitatea de apa utilizata in mod normal. Planta pare sa prezinte o micoza si necesita separarea de celelalte plante si supravegherea evolutiei bolii.

      # 67536
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Orhidee

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi