Vezi 2 fire de răspunsuri
    • MIHAELA DASCALU
      5 august 2020
      11 urează frunze verzi

      orhidee infestate cu gandacei mici albi

      Buna ziua, cam acum o luna am pus la toate orhideele betisoare de ingrasamant cu eliberare lenta de la Agrecol. Azi am observat la toate, prezenta pe substrat a unor gandacei foarte mici, albi. In acelasi timp frunzele sunt moi si parca se stafidesc. Am orhideele de multi ani, toata primavara au fost inflorite, frunzele erau tari si frumoase. Le ud prin scufundare la 1-2 saptamani. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa le tratez cu ceva. Multumesc anticipat

      # 68135

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      5 august 2020

      Buna ziua, in general, daca insectele respective sunt prezente doar in substrat, apar din cauza umiditatii ridicate. Aveti grija ca atunci cand o udati, sa nu ramana apa la baza frunzelor si nici in ghiveci (in fotografii se observa ca sunt amplasate in ghivece masca). Pentru a stabili frecventa udarilor, urmariti culoarea radacinilor. Udati (prin scufundare) atunci cand culoarea lor se schimba spre verde argintiu, adica atunci cand se usuca si lasati bine sa se scurga surplusul de apa. Orhideele suporta mai bine lipsa apei decat umiditatea excesiva. Pentru monitorizarea si controlul insectelor zburatoare din substrat, se recomanda utilizarea unei capcane adezive precum Impact yellow (Impact – yellow adeziv insecte). Daca ati aplicat doar un fertilizant cu eliberare lenta, este indicata si aplicarea unui ingrasamant care sa stimuleze regenerarea planelor, precum Biplantol Orhidee (Orhidee NT, 500 ml), aplicat prin pulverizare. Mai multe informatii despre ingrijire sunt prezentate in articolul urmator: https://www.botanistii.ro/blog/tratamente-informatii-flori-orhidee/.

      # 68140
      3 urează frunze verzi
    • Flori
      29 martie 2022

      Si alle mele orhideie au purici in pamint si pe frunze au ceva negre

      # 121097
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        29 martie 2022

        Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare adecvata, va rugam sa atasati cateva fotografii cat mai clare, cu focalizare pe simptomele observate, respectiv cu planta in ansamblu. In plus, va rugam sa ne furnizati cateva informatii relevante despre conditiile de mediu in care este amplasata planta (temperatura, umiditate, lumina), precum si despre conditiile de ingrijire: cat de des si cu ce cantitati de apa efectuati udarea? Ghiveciul prezinta orificii de drenaj al apei? De cand detineti planta si de cand au debutat simptomele? Ati aplicat de curand ingrasaminte sau tratamente fitosanitare?

        # 121166
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Orhidee

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi