orhidee cu proeminente pe frunze

Vezi 2 fire de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
 • 2 Răspunsuri
  • #22906 Răspunde
   Ene Alina

   Buna ziua.
   Va rog sa ma ajutati.Am achizitionat recent o orhidee.Are frunzele ferme dar cu proeminente pe ele iar frunza nou crescuta se prezinta la fel.Planta este in dezvoltare i au crescut 5 radacini noi si o frunza.Am tratat o acum 1 luna cu topsin dar frunza cea noua prezinta si mai multe proeminente.
   Va multumesc mult.

  • #23067 Răspunde
   Tom Botanistul, Ajutor in Gradina

   Daca orhideea nu prezinta si alte simptome, proeminentele din imagine reprezinta un edem. Mai exact, acesta apare in cazul excesului de apa absorbit in timpul zilei, in conditii de temperaturi ridicate, urmat in timpul noptii de temperaturi scazute. Apa este absorbita mai repede decat este pierduta prin transpiratie si se acumuleaza in exces in celule, sub forma unor denivelari situate pe partea superioara sau inferioara a frunzelor, pe tulpini sau flori.

  • #23073 Răspunde
   Ene Alina

   Planta pare sanatoasa si i-au dat si radacini si frunze noi.
   Va multumesc f mult !

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">