Vezi 3 fire de răspunsuri
  • Olga
   13 martie 2019

   orhidee cu picaturi lipicioase pe tije si pete pe frunze

   Buna ziua
   Am mai multe orhidee care se confrunta cu diverse probleme, cea mai frecventa fiind niste picaturi lipicioase pe tije, frunze si flori. V-am atasat niste poze cu mai multe simptome. Va rog daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi.
   Multumesc anticipat.

   #67850 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   13 martie 2019

   Buna ziua, picaturile de lichid, in cazul orhideelor apar ca o reactie a plantei la diferitele conditii de mediu (atacul daunatorilor/anumite conditii de stres) sau daca acestea sunt ingrijite in mod corespunzator.
   Din pacate, cea de-a doua situatie nu se aplica si in cazul dumneavostra, acestea fiind afectate vizibil.
   Eliminati frunzele afectate si efectuati un tratament cu un fungicid precum Topsin (Topsin 70 WDG, 10 g) + un insecticid precum Actara (Actara 25 WG, 1.5 g).
   Acordati atentie si masurilor de ingrijire, imbunatatiti circulatia aerului, asigurati o lumina corespunzatoare si aveti grija la umiditate.
   Mai multe informatii despre ingrijirea orhideelor gasiti in articolul de pe blogul nostru: Tratamente, informatii, flori, orhidee.

  • Olga
   25 martie 2019

   Va multumesc mult pentru raspuns. Am lansat comanda pe siteul dumneavoastra pentru produsele recomandate.
   As mai vrea daca se poate sa ma ajutati cu niste informatii de folosire pentru orhidee. Am citit un pic despre ele, dar nu imi este suficient de clar daca trebuie sa folosesc solutia obtinuta prin pulverizare sau voi scufunda orhideele in solutia obtinuta, si daca se face un amestec din cele doua produse sau se folosesc alternativ.
   Va multumesc anticipat.

  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   25 martie 2019

   Solutia obtinuta se aplica prin pulverizare pe planta, avand grija sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia (atat pe partea superioara cat si pe partea inferioara a frunzelor). Cele doua produse se pot combina, mai exact, un plic de Topsin de 10 g si un plic Actara, 1,5 g se dizolva in 7,5 l apa.

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.