orhidee cu picaturi lipicioase pe tije si pete pe frunze

Acest subiect conține 3 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina 13 martie 2019 la 5:19 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 3 Răspunsuri
 • #21533 Răspuns
  Olga

  Buna ziua
  Am mai multe orhidee care se confrunta cu diverse probleme, cea mai frecventa fiind niste picaturi lipicioase pe tije, frunze si flori. V-am atasat niste poze cu mai multe simptome. Va rog daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi.
  Multumesc anticipat.

 • #21556 Răspuns
  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina

  Buna ziua, picaturile de lichid, in cazul orhideelor apar ca o reactie a plantei la diferitele conditii de mediu (atacul daunatorilor/anumite conditii de stres) sau daca acestea sunt ingrijite in mod corespunzator.
  Din pacate, cea de-a doua situatie nu se aplica si in cazul dumneavostra, acestea fiind afectate vizibil.
  Eliminati frunzele afectate si efectuati un tratament cu un fungicid precum Topsin (https://www.botanistii.ro/nippon-topsin-70-wdg.html) + un insecticid precum Actara (https://www.botanistii.ro/syngenta-actara-25-wg.html).
  Acordati atentie si masurilor de ingrijire, imbunatatiti circulatia aerului, asigurati o lumina corespunzatoare si aveti grija la umiditate.
  Mai multe informatii despre ingrijirea orhideelor gasiti in articolul de pe blogul nostru: https://www.botanistii.ro/blog/tratamente-informatii-flori-orhidee/.

 • #21636 Răspuns
  Olga

  Va multumesc mult pentru raspuns. Am lansat comanda pe siteul dumneavoastra pentru produsele recomandate.
  As mai vrea daca se poate sa ma ajutati cu niste informatii de folosire pentru orhidee. Am citit un pic despre ele, dar nu imi este suficient de clar daca trebuie sa folosesc solutia obtinuta prin pulverizare sau voi scufunda orhideele in solutia obtinuta, si daca se face un amestec din cele doua produse sau se folosesc alternativ.
  Va multumesc anticipat.

 • #21650 Răspuns
  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina

  Solutia obtinuta se aplica prin pulverizare pe planta, avand grija sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia (atat pe partea superioara cat si pe partea inferioara a frunzelor). Cele doua produse se pot combina, mai exact, un plic de Topsin de 10 g si un plic Actara, 1,5 g se dizolva in 7,5 l apa.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">