Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Oana
      4 martie 2020
      1 urează frunze verzi

      orhidee cu arsuri solare pe frunze

      Buna seara. Va rog sa ma ajutati in legatura cu orhideele mele, toate sunt asa (foto), schimbarea s-a produs rapid, nu am schimbat nimic in ingrijirea lor. Multumesc mult!

      # 67962

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      4 martie 2020

      Ingalbenirea frunzelor la orhidee, insotita de pete necrotice, reprezinta simptome ale arsurilor solare. Din fotografiile atasate, se poate observa faptul ca plantele sunt amplasate foarte aproape de fereastra. Este important de stiut faptul ca sticla geamului actioneaza ca o lentila, ce amplifica intensitatea razelor soarelui care patrund prin aceasta. In general, orhideele prefera spatiile luminoase, insa trebuie amplasate la o distanta considerabila de fereastra, in spatele unei perdele fine, care sa filtreze lumina puternica. Desi la modul general orhideele sunt plante iubitoare de lumina, nu trebuie sa se exagereze cu o intensitate prea mare, deoarece, aceasta impreuna cu caldura ce o insoteste provoaca arsurile de pe frunze. In conditiile naturale (locul de origine) orhideele epifite sunt situate in varful copacilor si expuse complet soarelui, insa beneficiaza in acelasi timp de umiditate atmosferica ridicata si de ventilare puternica a aerului care le apara de arsuri pe frunze. Este recomandat sa le amplasati, intr-un alt loc, ferite de razele directe ale soarelui, insa, frunzele afectate nu isi vor mai reveni. Ingrijiti-le corespunzator, si urmariti-le evolutia in perioada urmatoare (orhideea din imaginea trei nu pare foarte afectata). Mai multe informatii despre ingrijire sunt prezentate in articolul urmator https://www.botanistii.ro/blog/tratamente-informatii-flori-orhidee/.

      # 67967
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Orhidee

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi