orhidee care isi pierde frunzele

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina 5 iulie 2019 la 8:36 am.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #23252 Răspuns
  Ada

  Buna ziua!
  Am o orhidee de ceva ani. I-a mers bine, i-au crescut multe frunze, asa ca am mutat-o intr-un ghiveci mai mare acum 3 luni (i-am aplicat batoane fertilizatoare cu degajare lenta – nu stiu daca are vreo relevanta).
  De vreo 2 luni de zile frunzele i se ingalbenesc si cad intr-un ritm alarmant (cate 1,2 pe saptamana). Ultimele 2 frunze galbene i le-am taiat ieri – una din ele avea niste puncte albe (vezi foto atasat). Azi a ramas cu 3: una galbena, una moale si deshidratata (presupun ca asta inseamna cand capata textura) si ultima care e rupta.
  Are multe tije florale. Florile am observat ca se ofilesc dupa 3 zile, bobocii se atrofiaza. Sunt convinsa ca am inecat-o (am udat-o la 2-3 zile cand a fost ff cald in balcon si frunzele se inmuiasera). O tin departe de soare direct.
  Nu stiu cum sa o salvez. Ma gandeam sa o scot din ghiveci si sa ii schimb pamantul.
  Va multumesc anticipat pentru ajutor!

 • #23277 Răspuns
  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina

  Buna ziua, orhideele suporta mai bine lipsa apei decat umiditatea excesiva (ati mentionat ca ati ‘’inecat-o’’). Pe viitor, pentru a stabili frecventa udarilor, urmariti culoarea radacinilor. Udati atunci cand culoarea lor se schimba spre verde argintiu, adica atunci cand se usuca.
  Se poate transplanta, insa va reprezenta un stres in plus (mai ales ca este si inflorita), nu se poate preciza exact cum va evolua, depinde si cat de afectate au fost radacinile. Puteti opta pentru un substrat precum https://www.botanistii.ro/substrat-pentru-orhidee-5-litri.html. Transplantati-o cu grija, indepartati radacinile deteriorate (daca sunt) si atentie la frecventa udarilor.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">