Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Madalina
      7 septembrie 2022
      1 urează frunze verzi

      Ohidee cu frunze afectate

      Buna seara ! Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu orhideele mele, am multe pe balcon si toate sunt in starea asta de ceva vreme, frunzele devin moi si fac gauri in frunze…va multumesc mult

      # 140665

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      8 septembrie 2022

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare sa ne oferiti cateva detalii despre: conditiile de mediu in care sunt amplasate plantele (temperatura, conditii de lumina, umiditate atmosferica etc.). La ce interval de timp realizati udarea si ce cantitate de apa utilizati? Ati observat prezenta unor daunatori? Cand au debutat simptomele?

      # 140689
      1 urează frunze verzi
      • Madalina
        8 septembrie 2022

        Va multumesc de raspuns! Sunt amplasate pe balcon, toata vara au oscilat frunzele ba moi ba usor mai moi,dar complet „vindecate” nu au fost,am incercat sa le mut in alta parte dar tot nu si-au revenit, la un moment dat au avut niste musculite negre nu toate, doar cateva din ele. Le-am schimbat substratul si nu mai au musculite de mai bine de 2 luni . Eu stau la etajul 4, nu au soare direct. Multumesc mult

        # 140728
        0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      8 septembrie 2022

      Din informatiile oferite si imaginile atasate, cel mai probabil deprecierea plantelor a fost cauzata de un cumul de factori abiotici, precum: caldura excesiva, lipsa fertilizarii, posibil udare necorespunzatoare, umiditatea aerului scazuta, etc. De moment, se recomanda pastrarea plantelor in conditii optime de mediu si de ingrijire, detaliate si in articolul nostru: https://www.botanistii.ro/blog/tratamente-informatii-flori-orhidee/ si mentinerea umiditatii ridicate a aerului ridicata prin intermediul pulverizarilor regulate a frunzelor cu apa necalcaroasa . In plus, un aspect foarte important de care trebuie sa tineti cont in cazul orhideelor este frecventa udarii si cum se realizeaza acesta. Aceasta frecventa se stabileste in functie de culoarea radacinilor, mai exact, atata timp cat sunt verzi, planta nu are nevoie de apa. Udati (prin scufundare), atunci cand radacinile devin albe-sidefii si nu uitati sa indepartati surplusul de apa, dupa udare. Orhideele suporta mai bine lipsa apei decat umiditatea excesiva care favorizeaza aparitia unor patogeni. In continuare, se recomanda administrarea unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta la factorii de stres, precum AMN BonaVita, 500 ml. Acesta se aplica prin udare, conform recomandarilor din descrierea produsului. De asemenea, incepand din primavara, pe parcursul intregii perioadei de vegetatie pentru stimularea cresterii si dezvoltarii sanatoase, se recomanda administrarea ingrasamantului special formulat pentru aceste plante Ingrasamant Orhidee Wuxal Orchideendünger, 250 ml, aplicat prin udare conform instructiunilor de pe eticheta. In continuare, este indicat sa monitorizati evolutia plantei, o perioada, iar in cazul in care apar si alte simptome, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

      # 140731
      0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Orhidee

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi