Ofilire si uscare la capsuni pe agrotextil

Acest subiect conține 3 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Orlaie Alexandra 16 august 2016 la 5:00 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 3 Răspunsuri
 • #7082 Răspuns
  Stelian monica

  La o plantație înființată în primăvară pe agrotextil, tufele de căpșuni mai întâi se ofilesc, iar apoi se usucă în totalitate. Debutul a fost acum o lună jumătate. Am încercat prin picurare topsin2 kg + merpan2 kg la 1000 mp dar boala a evoluat în același fel. Udarea se face din 2 în 2 zile, 1 litru pe planta. Ce boala credeți că este și ce îmi puteți recomanda. Va mulțumesc pentru sfaturi

 • #7115 Răspuns
  Tom Botanistul

  Ati incercat sa scoateti o tufa din pamant? Se poate sectiona radacina pe jumatate pentru a observa simptomele. Puteti posta o imagine?

 • #14912 Răspuns
  Costin

  Fix aceleasi simptome kw-am observat la Albionul meu si nu i-am dat de cap.

 • #25543 Răspuns
  Orlaie Alexandra

  Capsunul este o cultura foarte sensibila la excesul de umiditate si sunt o multime de boli care intr-un mediu unde umiditatea si oscilatiile de temperatura sunt factori care contribuie si afecteaza planta mai ales daca plantele nu sunt plantate si intretinute dupa tehnologie. Pentru cultura capsunului nu se recomanda AGRIL, agrilul nu este tratat UV, mentine umiditate si mai rau intra intr-un proces de degradare cand este asezat pe pamant si din cauza respiratiei si a soarelui afecteaza capsuni. Pentru capsuni este folie de mulcire special creata. Banda nu se pune niciodata deasupra ci lanfa planta pe pamant sub folie. Inafara se pun capsuni cu agril dar exista o tehnologie speciala pentru asta unde nu se acopera tot pamantul, se fac staturi etc.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">