Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Anghel Iulia
   19 iulie 2015
   2 urează frunze verzi

   am o lupta interminabila cu niste cosenile albe, pufoase

   De ceva vreme am o lupta interminabila cu niste cosenile (albe, pufoase, excreta o substanta transparenta si lipicioasa) care nu se dau invinse si se extind pe ORICE gasesc (lamai, mandarin, banan, cafea, ficus, etc.), mai putin buruieni bineinteles – am balcon deschis si uneori mai apare si cate o buruiana printre alte plante.
   De asemenea detin un trandafir japonez care poate fi expus ca exemplu de daunatori ce pot ataca aceasta planta si nu numai, cred ca am identificat minim 4 creaturi diferite pe el, cele mai insistente fiind un fel de insecte negre care colonizeaza in principal florile si care mai nou si-au deschis apetitul si catre alte plante, in ciuda eforturilor mele.
   As dori sa scap de aceasti invadatori si sa protejez plantele pe viitor, ce imi puteti recomanda?

   #69850

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   20 iulie 2015

   Buna ziua, pentru combaterea acestora (Paduchele lanos la plantele de apartament - identificare si combatere), se recomanda efectuarea tratamentelor cu insecticide precum Mavrik 2 F, 5 ml , in doza de 5 ml/10 L apa sau Movento 100 SC, 7.5 ml, se dizolva 7,5 ml/10 L apa. Acestea se alterneaza, primul tratament se efectueaza cu Mavrik 2 F, 5 ml si dupa 7 zile se aplica Movento 100 SC, 7.5 ml. Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, se dizolva 2 ml/10 L apa. Solutia preparata are o valabilitate de maxim 24 ore, de aceea, este indicat sa pregatiti doar solutia de care aveti nevoie pentru un tratament, in volumul de apa corespunzator. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea inferioara, cat si pe partea superioara a frunzelor. Ulterior, la 10-14 zile de la efectuarea tratamentelor, este indicata aplicarea unui ingrasamant foliar prin pulverizare, precum: Contra X, 500 ml. Acesta sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor.

   #69851
   1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

coropisnita-sfaturi-combatere
Insecte daunatoare
Coropisnite

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi