Vezi 3 fire de răspunsuri
  • Ana D
   11 august 2020

   Nuci negre

   Bună ziua!
   Am plantație de nuc Chandler și Franquette, anul 4.
   Din nefericire astăzi am dat peste câteva fructe care arata că în pozele atașate…cele seci și negre sunt dispuse pe diferite ramuri alternativ cu nuci bune.
   Iar precum cea patata in exterior cu negru și pe interior incepe să i fie afectat miezul nu sunt atâtea..ici colea la cate un pom…am stropit de antracnoza, dar se pare că ploaia din ultima perioada urmată de căldură,își spune cuvantul.
   Mă puteți ajuta cu un tratament? Va mulțumesc!

   #77559

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   11 august 2020

   Buna ziua, intradevar, in fotografiile atasate, nucul pare afectat de antracnoza nucului, ce se manifesta prin petele de culoare bruna de pe fructe.
   Inainte de aplicarea tratamentelor, se recomanda eliminarea si arderea frunzelor afectate pentru a diminua raspandirea afectiunilor. Impotriva antracnozei, se aplica 2-3 tratamente (la interval de 7-10 zile) cu un fungicid precum Ortiva Top (Ortiva Top, 10 ml), in doza de 10 ml/10 L apa. Ulterior, pentru a stimula regenerarea arborelui, puteti administra un ingrasanant precum Biplantol Vital (Biplantol Vital NT, 250 ml), prin udare la radacina (in doza de 2 ml/1 L apa).

  • Ana D
   12 august 2020

   1 litu de soluție cu biplantol se administrează la un arbore, la rădăcina?

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   12 august 2020

   Biplantol Vital (Biplantol Vital NT, 250 ml) se dilueaza in apa utilizata in mod normal la udare. Nu se poate preciza exact volumul de apa necesar, insa, udati-l ca si in mod obisnuit, astfel incat apa sa se infiltreze in sol, dar sa nu balteasca.

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Nuci negre Comunitatea Botanistii
Pomi fructiferi
Nuc

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Pîslaru Sorin
  6 noiembrie 2021
  Am citit pe forumul dvs. ca in primavara anului 2 la nuc se elimina toti lastarii si se va lasa doar lastarul principal... eu am luat puieti de anul 3 pe care urmeaza sa ii plantez in luna aceasta...Intrebarea mea este daca in primavara trebuie sa execut aceasta operatiune sau a fost facuta deja Va multumesc!
  0
  1
  Trimite
  Alexandru
  19 septembrie 2021
  Buna!!! Am copaci in livada care produc nuci de marimi mai mari dar sunt secii adica miez putin in an tot cu secita erau bogate.
  1
  5
  Trimite
  DOSAN ION
  8 august 2021
  nucile sunt atacate se innegresc total sau partial si cad Comunitatea Botanistii
  Buna ziua. Cu deosebit respect, va rog sa ma ajutați. Am plantat mai multi nuci din soiuri nobile. Plantatia se afla langa Novaci, jud. Gorj. De anul trecut nucile sunt atacate innegresc total sau partial si cad. Am aplicat tratamente cuprice cu funguran dar fara eficienta. Am adaugat si aliette dar fara succes. Sa fie vorba de antracnoza? Va multumesc!
  1
  1
  Trimite
  Andra Mares
  3 august 2021
  Cu ce pot trata aceste pete de pe nuc? Comunitatea BotanistiiCu ce pot trata aceste pete de pe nuc? Comunitatea Botanistii
  Buna seara! Au aparut aceste pete pe nuc si as vrea sa aflu ce tratament pot aplica.
  1
  1
  Trimite
  christian lazar
  26 iulie 2021
  nuc – cum pot trata urmarile grindinei? Comunitatea Botanistii
  Cum pot trata urmarile grindinei? Ce pot face ca sa evit uscarea pomilor? Ca urmare a unei grindine puternice la unii pomi tineri - 2 ani li s-au uscat toate frunzele, la 1-2 zile dupa. Pomii de 1 an nu au fost afectati.
  0
  2
  Trimite