Nuc chandler cu scoarta crapata

Acest subiect conține 4 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Ana maria 2 august 2018 la 11:25 am.

 • Autor
  Mesaje
 • 4 Răspunsuri
 • #18873 Răspuns
  Ana maria

  Bună ziua!
  Revin cu o alta problema la nuc. Încă din primăvară scoarță unilor nuci a început sa se crape..ba chiar am unul sau 2 care au tulpina crăpată de sau pana jos. De ce? Nu știu. .Într o zi unul l am accidentat întâmplător cu un tractor și am observat în interiorul tulpinii ca era gol și avea o textura asemeni unui fagure de culoare maro. Este posibil sa aibă cancer ? Îmi e frica ca o sa o pierdem. ..îi poate ajuta ceva?
  Va mulțumesc!

 • #18885 Răspuns
  Tom Botanistul

  Buna ziua, nucul chandler este foarte sensibil la temperaturile scazute din timpul iernii sau primaverii, crapaturile ar putea fi si o consecinta a gerului. Ati observat leziuni sau modificari la nivelul coletului (portiunea tulpinii de la nivelul solului)? Cei care au scoarta crapata prezinta si alte modificari, talie mai redusa, frunze patate sau deformate, lastari afectati?

 • #18901 Răspuns
  Ana maria

  Bună dimineața! Nu, nu prezintă leziuni la nivelul coletului și nici o dezvoltare sau modificări în plus fata de ceilalți. Atât doar ca se crapă scoarță plecând dintr un punct și se alungește tot mai mult..si alții au mai multe crăpături pe tulpina câte 2-3 din loc în loc care la început sunt mici și apoi se maresc. Le am dat cu mastic. Pot sa le aplic vreau un tratament care sa i ajute? Menționez ca sunt afectați și de un foc bacterian sau antracnoza pentru care îi tratez.

 • #18916 Răspuns
  Tom Botanistul

  Buna ziua, ne spuneati ca scoarta unor nuci a inceput sa se crape inca din primavara, ceea ce poate indica faptul ca au suferit in timpul iernii. In zilele geroase si insorite, soarele incalzeste trunchiul arborilor, provocand dilatarea vaselor conducatoare, iar la scurt timp, gerul va provoca racirea brusca, chiar inghetul acelei portiuni. Alternanta acestor fenomene duce la aparitia crapaturilor. Si diferentele mari de temperatura de la sfarsitul iernii si inceputul primaverii, cand pomii ies din repaus, pot provoca aceste crapaturi, fenomen favorizat si de un sol care dreneaza mai greu apa. Crapaturile aparute din cauza gerului/soarelui pot reprezenta porti de intrare pentru boli si daunatori. In mod normal, pomul formeaza un calus in urmatoarea perioada de crestere, dar si solutia gasita de dvs, sigilarea cu mastic ii ajuta. Pentru a preveni infectiile, ati putea trata mai intai crapaturile cu o solutie de zeama bordeleza, dupa care sa aplicati masticul.

 • #18917 Răspuns
  Ana maria

  Vă mulțumesc! O zi frumoasă! ??


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">