Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Florin
   10 mai 2023
   5 urează frunze verzi

   Nectarin – bășicarea frunzelor – tratamente bio

   Am văzut că Bouillie Bordelaise WDG Zeama Bordeleza se folosește pentru piersic. Se aplică și la problema de bășicare a frunzelor la nectarin? Daca da, atunci cum procedez, trebuie prima data sa înlătur toate frunzele afectate? Nu mă aștept să am nectarine anul acesta, vreau la anul sa nu mai reapară problema respectivă.

   #164488

   2 Răspunsuri

   Răspunde
  • Florin
   10 mai 2023

   Am uitat sa specific că doresc o tratare bio

   #164632
   1 urează frunze verzi
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   11 mai 2023

   Buna ziua, inainte de efectuarea tratamentelor, o veriga foarte importanta o reprezinta masurile ce trebuie intreprinse anterior acestei operatiuni, respectiv indepartarea frunzelor afectate (ce se vor strange si elimina prin ardere) si apoi aplicarea fungicidului propriu-zis. Astfel, daca doriti sa optati pentru un fungicid bio, dupa eliminarea frunzelor, este indicata utilizarea produsului Bouillie Bordelaise WDG, Zeama Bordeleza, 50 g, ce se dizolva in apa si se aplica prin pulverizare pe planta.
   Totodata, in cazul acestei boli sunt foarte importante tratamentele preventive, efectuate inca de la pornirea in vegetatie, cu un fungicid precum Airone SC, 1 litru, al carui rol este de a proteja frunzele tinere, care sunt foarte sensibile.
   De asemenea, pentru a stimula cresterea, precum si pentru a facilita depasirea perioadei de stres, puteti avea in vedere si utilizarea unui ingrasamant natural, bogat in microorganisme benefice, precum: Recharge, 250 g. Acesta imbunatateste calitatea solului, stimuleaza cresterea sanatoasa a pomilor si intensifica procesele de absorbtie la nivelul radacinilor. Se aplica periodic, prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta.
   Mai multe informatii despre cultura bio a pomilor fructiferi sunt prezentate si in articolul urmator: Pomi fructiferi - cultura ecologica.

   #164712
   0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

nectarin-cultivare-ingrijire
Pomi fructiferi
Nectarin

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi