Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Gabi
   30 octombrie 2018
   2 urează frunze verzi

   mutare tei de peste 3 metri

   Buna ziua,
   Doresc sa mut in perioada asta un tei argintiu care a crescut langa o fantana.
   Mentionez ca are o inaltime de aprox.3-4 metri cu diametru tulpinii de aprox.5cm.
   Imi spuneti va rog daca sunt sanse sa se prinda si cum ma sfatuiti sa procedez in a-l scoate si in a-l replanta etc.
   Multumesc frumos!

   #79998

   4 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   30 octombrie 2018

   Transplantarea trebuie sa se realizeze dupa caderea frunzelor, atata timp cat solul permite nefiind inghetat si in aer sunt temperaturi de peste 5 C.
   Este important ca atunci cand il scoateti din locul actual sa nu ii raniti radacinile. Groapa pe care o sapati trebuie sa fie putin mai mare decat spatiul ocupat in acest moment de radacina teiului si la fel de adanca precum aceastea. Pozitionati teiul in mijlocul gropii, apoi asezati pamantul. Acesta se pune in straturi succesive si trebuie tasat (il apasati cu grija) pentru a nu se forma goluri aer, fara a-l compacta prea tare. Se pune apa peste fiecare strat.

   #79999
   0 urează frunze verzi
   • Adi Garbovan
    30 martie 2023

    Buna ziua,
    Se pot face transplantari si primavara, in luna Martie-Aprilie?
    Am deasemenea de mutat 3 tei inalti de aprox. 4-5 m cu grosimea trunchiului la baza de peste 10 cm si mi-e teama sa nu-i compromit.

    Va multumesc,
    Adrian

    #158746
    0 urează frunze verzi
    • DoruCunoscător
     30 martie 2023

     Buna ziua. Problema e ca arborii mari au un sistem de inradacinare puternic dezvoltat atat in adancime, cat si pe orizontala, iar prin operatiunea de plantare radacinile sunt puternic vatamate (sunt foarte putine sanse ca la dimensiunea mentionata de 3-4 m inaltime radacinile sa se poata scoate cu totul). Eu nu as risca sa ii scot din locul in care sunt, mai bine taiat daca deranjeaza si plantat puieti in locul in care este necesar.

     #158777
     1 urează frunze verzi
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   30 martie 2023

   Buna ziua. Informatii detaliate legate de plantare se regasesc in articolul nostru: Plantarea arborilor si arbustilor ornamentali. In principiu, daca planta nu a intrat in vegetatie, operatiunea de plantare se poate efectua, sansele prinderii fiind in general ridicate – daca se respecta conditiile generale. Trebuie insa sa aveti in vedere faptul ca plantele de dimensiuni mari se adapteaza cu greu dupa plantare, rata de prindere fiind foarte scazuta la arborii foarte inalti si cu diametrul trunchiului mare.
   In cazul in care ati efectuat deja plantarea, pentru stimularea formarii radacinilor noi si, implicit, stimularea prinderii, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant cu extracte naturale din alge benefice, precum Stimulator Inradacinare Manna Wurzelforte, 1 litru sau AMN Nordalge, 500 ml, prin udare la radacina, conform instructiunilor de pe etichete.
   In cazul exemplarelor care urmeaza a fi plantate pe viitor, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant cu efect de revitalizare a radacinilor si de stimulare a prinderii, direct in groapa de plantare: Stimulator Inradacinare Wurzel-Fit, 900 g, conform instructiunilor de pe eticheta produsului.
   Pe viitor, pentru asigurarea cresterii sanatoase a arborilor si arbustilor, puteti avea in vedere planul de fertilizare orientativ de pe blogul nostru: Plan Fertilizare Arbori si Arbusti Ornamentali. Mai multe informatii despre ingrijirea acestor specii de plante pot fi consultate in articolul urmator: Tei, informatii si sfaturi de ingrijire.

   #158791
   0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

tei-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Tei

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi