Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Roxana
   1 iulie 2016

   Musuroaie de furnici in gradina

   Buna ziua,
   Am cca 300 mp teren in jurul casei care in primavara aceasta a fost nivelat si insamantat cu gazon. Iarba a rasarit frumos dar au aparut furnicile, venite de la vecini. Am folosit numeroase insecticide sub forma de pulbere care au avut rezultat, doar ca in cateva zile furnicile au reaparut in alte zone. Gardul are fundatie din beton si am trasat o “granita” de pulbere anti-furnici dea lungul gardului. Metoda a functionat foarte bine, dar la urmatoarea ploaie a trebuit sa o iau de la capat (cu toate ca in instructiunile produselor scria ca e indicat sa torn apa peste pulbere ca sa patrunda mai bine in musuroi). Am lipsit de acasa o saptamana si cand m-am intors am gasit un adevarat dezastru… Am vreo 20 de fire de zmeura si erau cuiburi de furnici aproape la fiecare fir… Musuroaiele sunt mici dar foarte multe. Cred ca terenul meu e mai “atractiv” pentru furnici deoarece dupa nivelare a ramas mai inalt decat al vecinilor si implicit mai uscat.
   Exisa vreun produs care sa ramana in sol o perioada mai lunga asa incat furnicilor sa nu le mai placa? Am nevoie de un sfat profesionist, altfel simt ca pierd lupta…. stiu ca suna stupid, dar am ajuns sa le visez noaptea..
   Multumesc!

   #70062 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   1 iulie 2016

   Din pacate, la exterior solutiile folosite nu au o remanenta atat de crescuta, ori efect repelent. In schimb, pentru combaterea acestora se pot aplica pe traseele observate granule insecticide cum ar fi MaxForce Ant Killer (MaxForce Ln Ant Killer, plic 25 g). Granulele contin un atractant pe baza de zahar, care determina furnicile sa le care si in musuroi, unde se hraneste intreaga colonie. Astfel, se distrug si musuroaiele.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.