Musculițe – Tigrul platanului

Vezi 2 fire de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
 • 2 Răspunsuri
  • #40600 Răspunde
   Filip Carina

   Buna ziua, mă puteți ajuta prim a-mi spune ce sunt aceste musculițe sau paduchi sau ce or fi, îmi este plina curtea și gradina de ele, zboară se așează peste tot inclusiv pe noi și pișcă, am observat că cele mai multe stau pe plantele de roșii, insa ele sunt peste tot.
   Va multumesc, cu stima Filip!

  • #40665 Răspunde
   Ela Botanista, Ajutor in Gradina

   Buna ziua, acea musculita pare a fi “Tigrul platanului”, acesta este un daunator nou aparut in tara noastra si momentan nu se cunosc insecticide omologate pentru combaterea acestuia. Totusi, in cazul tomatelor se recomanda aplicarea insecticidelor precum Mavrik (Mavrik 2 F, 5 ml ), in doza de 5 ml/10 l apa, aplicat prin pulverizare sau Faster (Faster 10 CE, 100 ml) in doza de 2 ml / 10 l apa. Este indicata efectuarea a 1 – 2 tratamente, primul tratament se aplica cu Mavrik, ulterior la 7 – 10 zile se alterneaza cu Faster. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta. Este important sa se respecte timpul de pauza (acesta reprezinta intervalul minim dintre tratament si data recoltarii fructelor).
   La exterior (curte) se poate utiliza un insecticid cu spectru larg de actiune, precum precum i250 Effect Ultimum (i250 Effect Ultimum, 500 ml) in doza de 25 ml/5 l apa/100m2. Acesta nu se aplica pe pomi fructiferi sau legume de consum.
   In momentul aplicarii insecticidului, precum si in urmatoarele 4-6 ore, copiii si animalele de companie trebuie sa paraseasca zona tratata.
   Mai multe detalii depre acest daunator se regasesc in articolul urmator:https://www.botanistii.ro/blog/insecte-daunatoare-tigrul-platanului-corythucha-ciliata/.

  • #41591 Răspunde
   Filip Carina

   Va mulțumesc pentru răspuns!

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">