Vezi 4 fire de răspunsuri
  • Filip Carina
   23 septembrie 2020
   2 urează frunze verzi

   Musculițe – Tigrul platanului

   Buna ziua, mă puteți ajuta prim a-mi spune ce sunt aceste musculițe sau paduchi sau ce or fi, îmi este plina curtea și gradina de ele, zboară se așează peste tot inclusiv pe noi și pișcă, am observat că cele mai multe stau pe plantele de roșii, insa ele sunt peste tot.
   Va multumesc, cu stima Filip!

   # 70099

   6 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   23 septembrie 2020

   Buna ziua, acea musculita pare a fi “Tigrul platanului”, acesta este un daunator nou aparut in tara noastra si momentan nu se cunosc insecticide omologate pentru combaterea acestuia. Totusi, in cazul tomatelor se recomanda aplicarea insecticidelor precum Mavrik (Mavrik 2 F, 5 ml ), in doza de 5 ml/10 l apa, aplicat prin pulverizare sau Faster (Faster 10 CE, 100 ml) in doza de 2 ml / 10 l apa. Este indicata efectuarea a 1 – 2 tratamente, primul tratament se aplica cu Mavrik, ulterior la 7 – 10 zile se alterneaza cu Faster. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta. Este important sa se respecte timpul de pauza (acesta reprezinta intervalul minim dintre tratament si data recoltarii fructelor).
   La exterior (curte) se poate utiliza un insecticid cu spectru larg de actiune, precum precum i250 Effect Ultimum (i250 Effect Ultimum, 500 ml) in doza de 25 ml/5 l apa/100m2. Acesta nu se aplica pe pomi fructiferi sau legume de consum.
   In momentul aplicarii insecticidului, precum si in urmatoarele 4-6 ore, copiii si animalele de companie trebuie sa paraseasca zona tratata.
   Mai multe detalii depre acest daunator se regasesc in articolul urmator:https://www.botanistii.ro/blog/insecte-daunatoare-tigrul-platanului-corythucha-ciliata/.

   # 70102
   0 urează frunze verzi
  • Filip Carina
   12 octombrie 2020

   Va mulțumesc pentru răspuns!

   # 70103
   0 urează frunze verzi
  • Mihaela
   17 august 2021

   Bună ziua, am o cabana la munte lângă o pădure de molizi și brazi. Zona e invadata de aceste musculițe, care se lipesc peste tot în jur și sunt extrem de sâcâitoare. Sunt milioane în aer. Credeți că e o specie adoptata la conifere?

   # 103547
   0 urează frunze verzi
  • Ale
   20 aprilie 2024

   Buna ziua. As dorii sa stropesc in curte pe vita de vie, iarba, flori, ciresc, cladire tot, absolut tot doar sa scap de tigrul de platan insa, am o nelamurire, detin pisici si caine.Cum procedez in acest sens… stropesc tot cu solutie, tin animalele inchise in casa,iar a doua zi spal totul, sa se duca soluti!?! Sau cum pot stropii, dar sa nu am probleme cu pisicile care ies prin curte dupa…

   # 221652
   2 urează frunze verzi
Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

insecte-daunatoare-combatere
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Insecte daunatoare

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi