Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Stancioiu Sorin
      4 noiembrie 2020
      3 urează frunze verzi

      musculita neagra la lamai

      Buna ziua,
      Ce insecticid/metoda as putea folosi pentru indepartarea musculitelor negre la lamai de apartament?
      Ma intereseaza un produs care sa actioneze si impotriva larvelor, nu doar a musculitelor adulte.
      Am incercat tot ce se poate, am lasat solul sa se usuce serios intre udari, dar tot apar.
      Multumesc!

      # 65964

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      4 noiembrie 2020

      Buna ziua, din pacate, nu avem un astfel de produs in catalogul nostru, care sa actioneze si impotriva larvelor. In cazul adultilor este indicata aplicarea unui insecticid, prin pulverizare, precum Mavrik (Mavrik 2 F, 5 ml ), 5 ml/10 l apa. Cu solutia preparata se va pulveriza lamaiul si se va pulveriza usor si substratul de la suprafata ghiveciului. Totusi, fiind un insecticid ce actioneaza si prin contact, insectele trebuie sa se aseze pe frunzele tratate, pentru a avea efectul dorit. De asemenea, pentru capturarea adultilor este indicata si utilizarea unei capcane adezive precum Impact yellow (Impact – yellow adeziv insecte) sau Capcana adeziva Farbpapier (Capcana Adeziva Insecte Interior si Gradina Farbpapier). Insa, daca gradul de infestare este totusi ridicat, cel mai indicat este ca in primavara, sa schimbati substratul cu un altul nou, neinfestat (Substrat Profesional Citrice, 20 litri). Mai multe informatii sunt prezentate in articolul urmator: Transplantarea plantelor decorative de interior.

      # 65965
      0 urează frunze verzi
      • Gabriel
        28 decembrie 2022

        Buna ziua!
        Am si eu o problema similara la un portocal si un bambus. Totul a inceput dupa schimbarea pamantului cu unu special pentru citrice (aceasi marca ca cel recomandat mai sus de dvs.). Au aparut niste musculite de maxim 2 mm care stau predominant pe suprafata pamantului. Nu am vazut sa stea pe plante ca si cum s-ar hrani cu seva lor dar imi este teama de efectul larvelor asupra radacinilor. Larvele nu le-am vazut, insa am observat doua stadii ale insectelor. Una este cea de adult cand sunt de culoare neagra si zboara, si cea de-a doua cred ca cea de pupa cand sunt usor transparente si nu pot zbura, doar merg. Am observat o scadere semnificativa ca numar dupa inlaturarea stratului superior de pamant si inlocuirea acestuia cu pietris, dar pentru maxim o saptamana jumatate. Am achizitionat de la dvs. Mospilan 3g si am diluat 0.5 grame la 2l de apa. Nu l-am aplicat inca. Ce sfat imi puteti oferi?
        Multumesc!

        # 148611
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          28 decembrie 2022

          Buna ziua, musculitele respective par a fi fungus gnats, ce infesteaza cu precadere substratul din ghivece, containere etc., hranindu-se preponderent cu materie organica in descompunere. Intrucat dezvoltarea lor este favorizata si de umiditate ridicata, persistenta din substrat, o prima masura ce se poate aplica este aceea de a acorda atentie frecventei udarii, lasand substratul sa se usuce intr-o proportie mai mare intre doua udari, respectand totusi cerintele fata de umiditate ale fiecarei specii. Insecticidul Mospilan 20 SG, 3 g este un insecticid sistemic, astfel, daca doriti sa efectuati totusi un tratament, puteti opta pentru un insecticid de contact precum: Mavrik 2 F, 5 ml , in doza de 5 ml/10 L apa. Totusi, pentru a avea efectul dorit, insectele trebuie sa se aseze pe suprafata tratata. De asemenea, este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
          Ulterior, pentru a captura exemplarele ramase si pentru a tine populatia sub control, este indicata utilizarea cu regularitate a unor capcane precum: Butterfly Guard, set 10 bucati.

          # 148644
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi