Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Mariana T.
   23 iulie 2020

   Muscate curgatoare carente

   Bună ziua. Va rog frumos spuneti- mi ce insecticid trebuie sa cumpăr ptr muscate curgătoare care au urm probleme : pete maronii pe frunze( că o rugină) , frunze lipicioase, zone albe, pânze de păianjen cu musculite. La una din ele a început să i se usuce frunzele și să pălească. Le fertilizez o dată pe săptămână . Sunt amplasate afară, intr o zonă corespunzatoare si sunt udate aproape zilnic. Să mi spuneți va rog și concentrație și proporția de apă și insecticid. Vă mulțumesc frumos anticipat.

   #73236

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   23 iulie 2020

   Buna ziua,

   Impotriva daunatorilor, este indicat sa efectuati tratamente cu insecticide precum Movento 100 SC (Movento 100 SC, 7.5 ml), in doza de 7,5 ml/10 L apa, iar la 5-7 zile sa alternati cu un acaricid precum Nissorun 10 WP (Nissorun 10 WP, 5 g), in doza de 5g/10 L apa. Ambele tratamente se aplica prin pulverizare foliara.

   Impotriva petelor de pe frunze, la 3-5 zile de la aplicarea insecticidelor, puteti utiliza un fungicid cu spectru larg de combatere precum Amistar (Amistar, 10 ml), in doza de 10ml/10 L apa.

   De asemenea, la 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor, este indicat sa folositi un produs pentru intretinere precum Biplantol Contra X (Biplantol Contra X, 500 ml), aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Muscate curgatoare carente Comunitatea Botanistii
Flori de gradina
Flori de gradina

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Claudia
  8 august 2021
  De ce frunzele de hortensie se usuca? Comunitatea BotanistiiDe ce frunzele de hortensie se usuca? Comunitatea Botanistii
  Hortensia sta la umbra si este udata zilnic cu apa filtrata.Am doua hortensii una in ghiveci ceramic si una in ghiveci de plastic si cea mai afectata este cea in ghiveci de plastic.Este a treia oara in care incerc sa aclimatizez hortensii si nu stiu unde gresesc.Acestea au deja 2 luni de cand sunt la mine si vor muri si ele asa cum au murit celelalte.
  0
  3
  Trimite
  Cozmina
  27 iulie 2021
  Este in vază cu pământ de cumpărat, are foarte multă lumină, este udata corespunzator.
  0
  1
  Trimite
  Cristian
  17 iulie 2021
  De ce frunzele de canna indica se usuca si se rasucesc ca in imagine? Comunitatea BotanistiiDe ce frunzele de canna indica se usuca si se rasucesc ca in imagine? Comunitatea Botanistii
  Plantele sunt crescute din seminte si sunt cam inghesuite in ghiveci. Le ud cu apa cu ingrasaminte conform prospectului. Multumesc.
  0
  3
  Trimite
  Mirela
  14 iunie 2021
  cum sa ajut florile “Frumoasa zilei” sa isi revina? Comunitatea Botanistiicum sa ajut florile “Frumoasa zilei” sa isi revina? Comunitatea Botanistii
  Bună seara, Am semănat în această primăvară, pentru prima dată, semințe de flori "Frumoasa zilei". Sunt plasate lângă un gard, o zonă unde au soare doar de dimineața până pe la ora 13-14, în rest e umbră. Au răsărit, dar de câteva zile am observat că frunzele sunt încovoiate. Aseară le-am stropit cu topsin+dithane+mospilan. Nu am observat nicio insectă sau păduche pe frunze, nu sunt pete. Precizez că în grădină sunt multe furnici de care încerc să scap și nu reușesc. Poate puteți să mă ajutați și în acest sens. Vă mulțumesc.
  0
  1
  Trimite
  Raluca Becheru
  31 mai 2021
  De ce se usuca aceste margarete? Este mucegai? Comunitatea BotanistiiDe ce se usuca aceste margarete? Este mucegai? Comunitatea Botanistii
  Buna ziua! Am cateva margarete in ghiveci in exterior. Crengutele din interiorul tufei au inceput sa se usuce. Am observat schimbarea dupa ultimele ploi. Poate fi mucegai de la umezeala? Multumesc
  0
  3
  Trimite