Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Raluca Pop
      28 noiembrie 2022
      9 urează frunze verzi

      Muscata – orificii in frunze

      Buna ziua, am observat gauri pe frunzele unei muscate. Atasez poze. Mentionez ca nu are daunatori.

      Attachments:
      # 147342

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      28 noiembrie 2022

      Buna ziua. Simptomele din fotografie sunt similare cu cele provocate de un daunator (posibil omizi sau larvele unei specii de viespi), insa in absenta unei fotografii cu daunatorul, o identificare exacta nu este posibila. In acest caz, puteti avea in vedere efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 7 zile intre ele, cu un insecticid cu spectru mai larg de actiune, precum Faster 10 CE, 2 ml, in doza de 2 ml/7 L apa. Pulverizati (Pulverizator manual Volpi TECH1) solutia cat mai fin si uniform pe planta, pe partea superioara si inferioara a frunzelor, precum si pe tulpina. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
      La 7-10 zile de la incheierea tratamentelor cu insecticid este indicat sa folositi un produs pentru intretinere precum: Contra X, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare. Acest ingrasamant sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor.
      Incepand din primavara, precum si pe parcursul perioadei de vegetatie, se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru plante cu flori, precum: Ingrasamant Organic Inflorire Blütenpracht, 350 ml sau Wuxal Ingrasamant pentru Flori Blütenpracht, 1 litru, aplicat conform recomandarilor de pe eticheta, in functie de produsul ales.
      Pentru mai multe informatii despre ingrijirea muscatelor va rugam sa consultati si articolul nostru: Muscata, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 147350
      0 urează frunze verzi
    • Tascianu andreea
      1 iulie 2023

      Buna ziua ..
      De curând toate mușcatele mele au fost atacate de un dăunător .. nu am văzut concret .. dar arată așa

      Ce pot da pe ele ?
      Mulțumesc

      # 174566
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        3 iulie 2023

        Buna ziua. Simptomele sunt similare cu cele provocate de atacul unor daunatori (omizi, diverse larve). Impotriva lor puteti efectua un tratament cu un insecticid precum: Faster 10 CE, 2 ml, in doza de 2 ml/7 L apa sau Deltasap 2.5 EC, 5 ml, in doza de 5 ml/10 L apa. Tratamentul se aplica prin pulverizare uniforma pe plante.
        La 7-10 zile de la incheierea tratamentului cu insecticid, puteti avea in vedere utilizarea unui produs pentru intretinere precum: Contra X, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare. Acest ingrasamant sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor.
        Pentru stimularea cresterii si a infloririi, se recomanda utilizarea unui ingrasamant special formulat pentru plante cu flori, precum: Ingrasamant Organic Inflorire Blütenpracht, 350 ml, aplicat prin udare, pe parcursul perioadei de vegetatie, conform recomandarilor de pe eticheta.

        # 174775
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Muscata

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi