Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Ioana
      1 august 2022
      1 urează frunze verzi

      Muscata curgatoare – frunze uscate

      Atasez poze cu muscata curgatoare pe care o am, este foarte fragila acum, inca infloreste insa majoritatea frunzelor au inceput sa fie de forma celei din poza. Are sigur o problema deoarece a stat langa cealalta muscata normal la care am gasit cateve frunze similare insa aceasta nu pare afecatata la fel ca cealalta.

      Mentionez ca sunt pozitionate pe balcon, la soare, udarea o fac o data la 2-3 zile si mai folosesc ocazional si fertilizant pentru plante cu flori.

      Ce pot face sa le fac bine ?

      Multumesc

      # 136679

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      2 august 2022

      Buna ziua, in fotografia 3, pe partea inferioara a frunzei, par sa fie prezente simptomele specifice unui edem. Edemul poate aparea in urma unui stres abiotic, iar cea mai frecventa cauza a acestuia este umiditatea ridicata in substrat. In aceste conditii, radacinile absorb apa intr-un ritm mai rapid decat poate planta sa elimine prin transpiratie. Totodata, simptomele de uscare/ingalbenire de pe frunze pot aparea din diverse cauze, adesea de natura abiotica: umiditatea necorespunzatoare din substrat, expunera indelungata la temperaturi ridicate sau la actiunea directa a razelor solare, carente nutritive etc. In acest caz, se recomanda eliminarea partilor uscate, iar pentru a evita formarea de noi edeme, este indicat ca udarea sa se faca moderat (evitand stagnarea apei in tavita), lasand substratul sa se usuce usor intre udari.
      In continuare, pe langa respectarea conditiilor de mediu si ingrijire (Muscata, informatii si sfaturi de ingrijire), ce sunt esentiale pentru o crestere viguroasa si sanatoasa, se recomanda si administrarea cu regularitate, a unui ingrasamant precum Ingrasamant Organic Flori de Balcon si Terasa, 350 ml. Pe langa efectul de stimulare a infloririi, acesta are rolul si de a facilita depasirea perioadelor de stres. Deoarece ati mai aplicat un ingrasamant, este indicat sa verificati eticheta produsului folosit pentru a vedea perioada de actiune a ingrasamantului. Dupa incheierea acestei perioade, puteti utiliza Ingrasamant Organic Flori de Balcon si Terasa, 350 ml.

      # 136814
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Muscata

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi