Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Aida
      23 noiembrie 2021
      4 urează frunze verzi

      Muscata – cum sa o replantez ca sa o salvez?

      Am luat plantuta de pe balconul bunicii mele, mi-a zis ca de ani buni e intr-o stare proasta si ca nu am cum sa o salvez. La mine a inceput sa isi dea drumul si sa ii creasca frunzele. La inceput erau doar niste cioturi si frunzisoare super mici. Eu ii dau apa o data la saptamana, uneori chiar la doua saptamani si o las sa isi traga singura din farfurie. Nu sta langa geam, sta la temperatura camerei. M-am gandit ca in curand ar fi momentul sa o replantez, cand am luat-o avea mult muschi crescut si buruieni, cand a ajuns la mine acestea au mucegait si ea a inceput sa creasca, pana la urma am scos toate acele buruieni mucegaite.

      # 112548

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      23 noiembrie 2021

      In cazul muscatelor, este recomandata respectarea unei perioade de repaus in sezonul rece, care presupune depozitarea acestora in incaperi cu temperaturi reduse. Daca acest lucru nu este posibil, muscatele pot fi tinute si la temperatura camerei, caz in care vor ramane verzi.
      In general, este recomandat ca transplantarea sa fie efectuata primavara, avand insa in vedere starea plantei si a substratului, este mai indicata transplantarea imediata. Cu ocazia transplantarii, se recomanda verificarea starii de sanatate a radacinilor, cele care prezinta portiuni uscate sau putrezite fiind indepartate. Se va alege un ghiveci care prezinta orificii pentru drenaj, respectiv un substrat potrivit cerintelor acestei specii, precum Substrat pentru muscate si alte flori de balcon, 10 litri. Substratul poate fi amestecat cu un ingrasamant sub forma de granule, precum AMN Natural Activ-Bio, 1.5 kg, conform instructiunilor de pe ambalaj. Aceasta ajuta plantele sa depaseasca stresul suferit si sa se adapteze mai usor noilor conditii. Pentru intarirea radacinilor si sporirea infloririi, se recomanda aplicarea unui fertilizant special pentru muscate pe tot parcursul perioadei de vegetatie, precum cel de la Hauert Ingrasamant muscate si petunii Hauert, 1 litru.
      Mai multe detalii despre ingrijirea acestor flori se regasesc in articolul urmator: Muscata, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 112576
      1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Muscata

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi