Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Roxana Popoi
      30 ianuarie 2023
      4 urează frunze verzi

      Monstera Deliciosa – cu frunze afectate

      Buna ziua, avem o monstera maricica si frumoasa care incepe sa prezinte semne de imbolnavire.
      O avem de aprox 1 an, a stat in curte afara cat a fost cald (a crescut f mult in acest timp), si iarna asta am bagat-o in casa.
      Sta la temperatura de aprox 20 grade, o udam de 2×luna si mist din 2 in 2 zile. Avem app.
      Ii punem si fertilizator in fiecare luna.

      Totusi, in ultima luna a inceput sa prezinte pe frunze semne de uscaciune pe margine, si semne galbui.
      Sta in ghiveci cu tavita, dar totul intr-un ghiveci decorativ. O udam pe sus, nu la radacina.
      Si imparte camera cu 2 pisici care o mai agata si se freaca de frunzele ei. Cele de jos am presupus ca sunt din cauza pisicilor afectate dar si noua frunza data are uscaciune pe margine.

      Help!
      Multumim!

      # 152425

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      31 ianuarie 2023

      Buna ziua. Planta din imagini arata bine, per ansamblu, iar deprecierea usoara a fost determinata cel mai probabil de conditiile de mediu si/sau de ingrijire: scaderea intensitatii luminoase, oscilatii de temperatura, aer uscat, modificarea conditiilor de mediu etc. In acest caz, se recomanda mentinerea constanta a conditiilor de mediu din incinta, udarea moderata a plantei, insa cu o cantitate suficienta de apa (in momentul udarii, este important sa verificati si orificiile pentru drenaj, sa nu fie obturate, evitand totodata stagnarea apei in tavita), iar daca in momentul udarii, apa traverseaza rapid substratul atunci este mai indicata udarea plantei prin scufundarea ghiveciului intr-un vas cu apa timp de aproximativ 30 minute, pentru a permite saturarea completa a substratului. In plus, este indicat sa amplasati planta intr-un loc in care sa beneficieze de mai multa lumina naturala (pe cat posibil), iar daca aerul este uscat, puteti mentine umiditatea atmosferica ridicata prin pulverizari cu apa necalcaroasa sau prin asezarea ghiveciului pe o farfurie cu pietris umed. De asemenea, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant organic, bogat in microorganisme benefice, care sa ajute planta sa depaseasca perioada de stres: Yokosan, 100 ml. Se aplica prin udare la radacina, in doza de 10 ml/10 L apa. Totodata, pentru a-i asigura o nutritie corespunzatoare, din primavara puteti avea in vedere administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale plantelor de interior, precum: Wuxal Ingrasamant pentru Palmieri si Plante Verzi Palmendünger, 1 litru, aplicat conform recomandarilor de pe eticheta, pe tot parcursul perioadei de vegetatie. Pentru mai multe informatii despre cerintele de mediu si de ingrijire specifice acestei specii, va rugam sa consultati si articolul nostru (Monstera, informatii si sfaturi de ingrijire). De asemenea, se recomanda monitorizarea evolutiei plantei, o perioada, iar in cazul in care apar si alte simptome sau cele prezente se accentueaza, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

      # 152532
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Monstera

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi