Molid, este in ghiveci si are ace uscate pe o portiune la interior
BUNĂ ZIUA!
AM UN MOLID CONIC PITIC CU ACELE USCATE PE
O PORȚIUNE LA INTERIOR.
VĂ ROG FRUMOS MĂ PUTEȚI AJUTA CU UN
TRATAMENT .
VĂ MULȚUMESC!
Ataşez o fotografie.
Buna ziua. Uscarea usoara din interiorul coroanei, respectiv la baza coroanei este un fenomen normal la conifere, ce apare odata cu cresterea si indesirea coroanei si, implicit, limitarea patrunderii luminii (precum si in cazul in care o portiune a coroanei este permanent umbrita de diverse obiecte). Acest fenomen poate fi accentuat de diversi factori biotici si abiotici, in functie de caz (ex. spatiul limitat pentru dezvoltarea radacinilor, calitatea inferioara a substratului, lipsa fertilizarii, conditiile climatice nefavorabile, umiditatea ridicata si/sau constanta la nivelul radacinilor in anumite perioade, instalarea unor agenti fitopatogeni). In cazul in care nu ati identificat prezenta unor daunatori sau alte simptome de depreciere (depuneri, decolorari, excrescente, orificii), se recomanda indepartarea portiunilor de planta depreciate (pe cat posibil) si asigurarea conditiilor optime de vegetatie pentru aceste specii (Conifere in ghiveci - sfaturi de intretinere si Molidul, sfaturi, ingrijire, cultivare). Intrucat activitatea si propagarea agentilor fitopatogeni este stimulata de umiditatea ridicata si constanta a solului, udarea se recomanda a fi efectuata in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatiile cazute, doar atunci cand solul este uscat la suprafata. In plus, se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant cu efect de imbunatatire a calitatii substratului, respectiv de stimulare a dezvoltarii radacinilor, precum AMN Verde, 500 ml, prin udare la radacina, conform instructiunilor din descrierea produsului. De asemenea, se recomanda aplicarea regulata a unui ingrasamant foliar, precum Evergreen Fluid, 350 ml sau Fir Fluid, 350 ml, prin pulverizare, conform specificatiilor din descrierea produsului ales. Aceste ingrasaminte sprijina rezistenta plantelor la boli, maresc densitatea foliajului si contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum si a brunificarii frunzisului. Pentru mai multe informatii detaliate despre produsele necesare unei fertilizari echilibrate, pe parcursul unei perioade de vegetatie, va rugam sa consultati si articolul nostru: Plan fertilizare arbori si arbusti coniferi.
Avand in vedere descrierea succinta a starii coniferului si cele mentionate, nu se poate preciza cu exactitate evolutia acestuia pe viitor. In cazul in care observati simptome de depreciere care pot fi corelate cu boli fungice sau cu prezenta unor daunatori, va rugam sa reveniti cu fotografii noi si informatii suplimentare (Principalele probleme care pot aparea la conifere, Bolile coniferelor: boli localizate la nivelul acelor, ramurilor si fructelor, Daunatorii coniferelor).
Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?În momentul în care apare un răspuns nou despre acest subiect, îți vom trimite o notificare prin email.
✕
Filtrează
Alfabetic
Sortare
Discuție nouă
Despre Molid
Întreabă-mă orice, de la sfaturi simple de udare și fertilizare până la soluții pentru combaterea dăunătorilor. 🌱🐞