Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Ramona
   30 aprilie 2023
   5 urează frunze verzi

   Molid argintiu uscat pe interior

   Buna ziua! Am molidul argintiu din imagine, plantat anul trecut in primavara. Acum, de cateva zile arata asa. Acele din interior s-u uscat si cad. Nu stiu daca eate un proces natural insa este afectata toata planta. Doar varfurile au culoarea normala. Ce anumw ii pot face?

   # 162352

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   2 mai 2023

   Buna ziua. Uscarea usoara din interiorul coroanei, respectiv la baza coroanei este un fenomen normal la conifere, ce apare odata cu cresterea si indesirea coroanei si, implicit, limitarea patrunderii luminii. Acest fenomen poate fi accentuat de diversi factori biotici si abiotici, in functie de caz (ex. stresul suferit laplantare si la schimbarea conditiilor de mediu, vegetatia in afara arealului natural, conditiile climatice nefavorabile, lumina insuficienta in anumite parti ale coroanei, conditiile edafice neprielnice, umiditatea ridicata si/sau constanta la nivelul solului, aparitia unor carente nutritive, instalarea unor agenti fitopatogeni). Intrucat activitatea si propagarea agentilor fitopatogeni este stimulata de umiditatea ridicata si constanta a solului, udarea se recomanda a fi efectuata in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatiile cazute, doar atunci cand solul este uscat la suprafata. In plus, se recomanda indepartarea portiunilor de planta uscate, pe cat posibil, cu instrumente bine ascutite si dezinfectate in prealabil (Foarfeca Power Pruner). Ulterior, in cazul in care nu observati prezenta unor daunatori sau simptome specifice unor boli (inclusiv depuneri, orificii, larve, depuneri de oua, mucegai etc.), se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant cu efect de imbunatatire a calitatii solului, respectiv de stimulare a dezvoltarii radacinilor si prinderii arborilor, precum: Stimulator Inradacinare Manna Wurzelforte, 1 litru sau Ingrasamant arbori si arbusti Manna, 1 litru, prin udare la radacina, conform instructiunilor din descrierea produselor. De asemenea, se recomanda aplicarea regulata a unui ingrasamant foliar, precum Evergreen Fluid, 350 ml sau Fir Fluid, 350 ml, prin pulverizare, conform specificatiilor din descrierea produselor. Aceste ingrasaminte sprijina rezistenta plantelor la boli, maresc densitatea foliajului si contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum si a brunificarii frunzisului. Pentru mai multe informatii detaliate despre produsele necesare unei fertilizari echilibrate, pe parcursul unei perioade de vegetatie, va rugam sa consultati si articolul nostru: Plan fertilizare arbori si arbusti coniferi. Pe viitor, se recomanda ingrijirea corespunzatoare a coniferului, conform celor descrise in articolul nostru: Conifere, informatii si sfaturi de ingrijire.
   Avand in vedere starea actuala a coniferului si cele mentionate, respectiv descrierea succinta a starii plantei, a conditiilor de mediu si de ingrijire oferite – nu se poate preciza cu exactitate evolutia acestuia pe viitor.

   # 162545
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Alege planta sau dăunătorul
pentru a putea posta sau căuta în comunitate
Caută
Euphorbia
Gutui
vinete-cultivare-ingrijire
Vinete
castraveti-cultivare-ingrijire
Castraveti
daunatori-igiena-publica
Daunatori Pest Control
maslinul-sfaturi-ingrijire-si-cultivare
Maslin
tomate-cultivare-ingrijire
Tomate, Rosii
mesteacan-sfaturi-ingrijire
Mesteacan
trandafiri-sfaturi-ingrijire
Trandafiri
Gazon - peluze
prunus-laurocerasus-sfaturi-ingrijire
Laurocires
afide-sfaturi-combatere
Afide
Muscata
capsun-cultivare-ingrijire
Capsun
Albizia-sfaturi-ingrijire
Albizia
artar-sfaturi-ingrijire
Artar
buxus-sfaturi-ingrijire
Buxus
chiparos-sfaturi-ingrijire
Chiparos

Discuție nouă despre

Despre Molid
în Comunitatea Botanistii poți să:
creion

Modifică

desen discutie 2 oameni

citești și participi la 47 discuții despre Molid

Scrii o postare nouă:
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi