Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Daniela
      15 mai 2016
      1 urează frunze verzi

      Miriapode urat mirositoare continua sa apara in casa

      Ma confrunt si eu cu o mare problema! Am avut si eu parte de aceste creaturi, miriapozi, si vorbesc acum de cei foarte rapizi. Am cumparat tot felul de insecticide si le folosesc saptamanal, asta in perioada verii. Pe langa imbinarea dusumelei cu peretele, pe le pervazuri s.a.m.d. Rar mai aparea cate unul. Acum, cam de 2-3 ani imi apar in casa un alt fel de creaturi, mi-e si greu sa le pronunt specia. Un soi de intruchipare a diavolului, lungi de 10-12 cm, negri, cu un fel de cruste de-a lungul lor, nu sunt foarte rapizi,precum primi despre care va spusei mai la-nceput, si care mor foarte greu cand vrei sa-i omori. Stau la casa si am crezut ca vin de pe dedesubt. Am schimbat dusumelele si am turnat placa de beton si tot ce se face in situatii din astea. Tot n-am scapat. 1-2-3 in martie, aprilie tot mai apar. Va rog in cel mai frumos si disperat mod sa-mi spuneti ce pot face. Ce insecticid sau aparate de ultrasunete sau ce altceva pot folosi. Cu speranta ca ati avut rabdarea si amabilitatea de a citi mesajul meu si-mi veti putea da o solutie, va multumesc anticipat!

      # 96526

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      15 mai 2016

      Daunatorii care apar acum sunt tot miriapozi? Sau sunt diferiti? Ce insecticide ati aplicate pentru combaterea lor? Aveti posibilitatea de a posta cateva imagini cu daunatorul?

      # 96653
      0 urează frunze verzi
      • Daniela
        15 mai 2016

        Multumesc si eu la randu-mi ca mi-ati raspuns. Ca si insecticide folosite au fost multe. Acum imi vin in minte Kiltox (nu stiu daca am scris corect) Raid, apoi o alta solutie, nu mai stiu cum se numeste, oricum era foarte concentrata si puneam de 3-4 ori mai mult intrun litru de apa, decat era scris pe prospect. In raspunsurile pe care dv. le-ati dat pe blog, am vazut ca ati pomenit ca si posibila sursa si ghivecile de flori. Am astfel de ghivece: un brad de aprox. 2m care sta intrun ghiveci mare si apoi si alte plante de diferite marimi. Vara le scot in curte iar toamna le bag in casa. Daca de la ele ar veni, de ce ies numai la inceputul primaverii?M-ati mai intrebat cum arata. Nu i-am putut fotografia deoarece mi se face rau pana la lesin atunci cand vad cate unul, si credeti-ma ca sunt destul de rezistenta la scarbosenii dar am cautat pe google si am gasit ceva care seamana f. bine cu diavolii astia, caci in mod sigur s-au intrupat pe pamant sub forma miriapozilor, si va dau numele gasit cu precizarea ca diferenta o face culoarea. Cei care au aparut la mine sunt negri. In rest sunt la fel. Se numesc Scolopendromorpha siau o lungime cam de 10 cm. Au aparut si mai scurti,nu cu mult, aceia probabil fiind progeniturile. V-am mai spus ca nu sunt foarte rapizi si par cam ametiti. Daca incerci sa-i strivesti sunt destul de rezistenti. In cazul in care-mi veti spune ca sursa sunt ghivecile atunci va rog sa-mi spuneti ce otrava as putea folosi fara sa dauneze plantelor. Daca-i posibil! Suzati-mi intinderea mesajului dar am vrut sa fiu explicita. Mii de multumiri anticipate pt raspunsul dumneavoastra si rabdarea de a-mi citi mesajul. O seara placuta si un spornic inceput de saptamana!

        # 96658
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          15 mai 2016

          Daunatorii mentionati fac parte din clasa miriapodelor. Acestea se gasesc de fel in frunzis, pe sub muschi, pietre, trunchiuri de copaci, gramezi de lemne, sub ghivecele de flori scoase in exterior pe timpul verii. Apar primavara deoarece pe timp de iarna se ascund in ghivece sau in zonele umede din apropierea locuintei. In primul rand, va trebui sa eliminati locurile din jurul casei care le ofera un mediu propice. Mai exact, spatiile umede si umbroase. La interior si se pot pulveriza insecticide cum ar fi Cytrol Forte WP, 20 g. Solutia nu trebuie pulverizata pe plante, dar se poate aplica pe gresie, plinte, crapaturi, pereti, grinzi,tocurile usilor, exteriorul ghivecelor etc.

          # 96666
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

scapa-de-miriapode
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Miriapode

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi