Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Oana
   5 septembrie 2023
   2 urează frunze verzi

   Mimoza, pete maronii pe frunze dupa combaterea unor tripsi

   Buna. Am 2 mimose pudica care acum aproximativ o luna au suferit un atac de trips. Dupa 2 tratamente cu mospilan, am reusit sa scap de ei, dar mi se pare ca planta are in continuare niste frunze atacate (maronii la baza, iar pana la urma se ofilesc si cad). Nu stiu daca sunt afectate pe termen lung de trips, daca este un alt daunator sau daca este o alta cauza de mediu. Ce ar trebui sa fac?

   #183763

   4 Răspunsuri

   Răspunde
  • Oana
   5 septembrie 2023

   Mentionez si ca nu prezinta alti daunatori pe frunze, iar planta in rest pare sanatoasa (are boboci). Pe cateva frunze (sanatoase) se poate vedea cate un punctulet mic negru (resturi de la trips?)

   #183773
   0 urează frunze verzi
   • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
    5 septembrie 2023

    Buna ziua. In cazul acesta cel mai probabil deprecierea usoara a putut interveni in urma stresului suferit la atacul daunatorilor si la tratamentele efectuate, respectiv in urma unui cumul de factori abiotici neprielnici (oscilatiile de temperatura din ultima perioada, scaderea intensitatii luminoase odata cu scurtarea zilelor, udarea necorespunzatoare, lipsa fertilizarii si altele, in functie de caz). Momentan, pentru a stimula regenerarea si cresterea sanatoasa a plantei in urma stresului suferit, este recomandata administrarea unui ingrasamant specific, precum AMN BonaVita, 500 ml, odata cu udarea plantei, conform recomandarilor de pe eticheta. Este un ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta plantelor la factorii de stres. Mai multe informatii despre conditiile de mediu si de ingrijire corespunzatoare mimozei sunt prezentate in articolul urmator: Mimoza, informatii si sfaturi de ingrijire.
    Intr-adevar, in urma atacului tripsilor pot ramane puncte mici negre, care reprezinta excrementele daunatorilor. Evolutia plantelor pe viitor nu poate fi precizata.

    #183794
    0 urează frunze verzi
    • Oana
     16 octombrie 2023

     Buna. Din pacate, planta nu si a revenit, continuand pe acelasi tipar: cresc funze noi in varf, iar cele de mai jos se ingalbenesc si cad. Intre timp a inflorit mult, dar in rest nu o duce mai bine si nu stiu ce sa fac acum cu ea inainte de perioada rece. Nu stiu daca ar fi in regula sa ii tai tulpinile si poate va fi mai bine la primavara. Ce imi recomandati sa fac?

     #188902
     1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Mimoza

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi